35 tipp karácsonyra

4
  1. Süss rugelachot! Lekvárosat, marcipánosat, csokisat, vagy diósat, mindegy, csak süss rugelachot!
  2. Nézz jópofa karácsonyi videókat. Ez most a legjobb zenés:

    Ha még nem láttad, nyugodtan nézd végig a Carpool Karaoke többi adását is, szinte mindegyik jó.

  3. Készíts szaloncukrot házilag – finomak, szépek, jó móka, de azért egy óriás fenyőfára való adagot nem biztos, hogy bevállalnék:) A boltiak közül nekem idén van egy új favoritom, a sós karamellás a  Demeter chocolate-tól nagyon ízlett, és a bazsalikomos-citromos az Auchant-tól szintén nagyon jó.
  4. Nézzétek meg a Karácsonyi vakációt. Griswold család rulez. Itt meg lehet nézni az egészet.
  5. Nyomtass cuki címkéket. Itt van például néhány, amit le tudsz tölteni. Ha nem a cukiságra hajtasz, hanem inkább a modern stílus tetszik, akkor ahhoz például itt találsz szép kis üdvözlőkártyákat.
    01323
  6. Küldj igazi képeslapot! Az sem baj, ha csak karácsony után ér oda. Olyan ritka már manapság, tök jó érzés kapni. És küldeni is:)
  7. Hóra nincs sok esély, de attól még nézegethetsz képeket. New York-ról például gyönyörű havas képek vannak itt, a Tengerentúlról jelentem blog facebook oldalán.
  8. Készíts forró csokit, nyomj rá sok tejszínhabot, és szórj rá még egy kis csokireszeléket, mogyorót, miegymást. Most ér:)
  9. Készíts narancsos golyszikat – még akkor is nyugodtan, ha nincs sok időd. Ez belefér.
    narancsos-golyok
  10. Süss rugelachot! 🙂
  11. Nézzétek meg a Holiday című filmet. Igen, azt. Jude Law oooooooh:) Aztán az Aludj csak, én álmodom-ot is. Na meg a Serendipity-t.
  12. Csinálj JibJab videót. A Rockin’ Around (szerintem) a legjobb, nem túl bonyolult elkészíteni, csak kell hozzá fotó a családtagokról / barátokról, és a többit már a program megoldja. Pár éve csináltunk a családnak, és óriási siker volt, máig emlékszem, hogy dőltek a röhögéstől. Ingyenesen elkészíthető – így  volt legalábbis pár éve – online lehet megnézni, a letöltés pár dollárba kerül.
  13. Dobd fel a mandarint, mártsd csokiba! Sőt, ha elég bátor vagy, szórj a csokira egy kis sót is:)
    mandarin-csokival0
  14. Ha a környéken éltek, vagy belefér az időtökbe, akkor gyertek el Csopakra, és nézzétek meg a gyönyörű kis parkot karácsonyi fényekben úszva a Veszprém fele vezető úton.
  15. Vezess karácsonyi mininaplót: írd össze, mi a menü, kinek küldtél lapokat, ki mit kapott, stb. Én tavaly vezettem decemberben karácsonyi naplót, na jó, naplócskát, és most úgy örülök, mert egy csomó mindent vissza tudtam nézni. Scrapbookosok és journal-rajongók szoktak is ilyen projekteket vezetni: december daily challenge néven.
  16. Fotózz sokat!! Nem lehet eleget! A fáról, az ételekről, a családról, bármiről – jó lesz visszanézni. Nem kell hozzá profi gép, elég egy jó telefon is. Mindig kérdezitek, hát mondom, hogy nekem Honor 6+ volt, most Honor 8-asom van, és egyszerűen tökéletes, de komolyan. Annyira jó fotókat készít, hogy mindenkinek csak ajánlani tudom. Én már rendes fényképezőt alig használok, utazásoknál, eseményeknél egyáltalán, és ételfotózásnál is csak ritkán. Mondjuk nem csoda, mert szinte jobb fotókat készít a kis telefonom, mint a „rendes” fényképezőgépem.  Ezen az új telefonon (mármint a Honor 8-ason) már két kamera van hátul, egy az előlapon – úgy van az egész kitalálva, hogy minél tökéletesebb kép legyen az eredmény. Még rémesnek tűnő fényviszonyok között is gyönyörű képeket készít, és még ISO és fehéregyensúly-értékeket is lehet állítgatni, na meg a mélységélességet, amit már sokszor emlegettünk itt. Szóval nagyon okos, nagyon ügyes, és ha nem mondtam volna, maga a telefon gyönyörű is:). Az pedig, hogy ujjlenyomat-olvasója van, az meg már tényleg olyan hiperszupermodern kis szösszenet, hogy még Marty McFly is megirigyelné (a Vissza a jövőbe-című filmből, tudod:). Szóval fotózzatok sokat, és kérjetek a Jézuskától egy Honort. Nem fogjátok megbánni:)img_20161203_121250
  17. Készíts házi likőrt! A legjobb a Bailey’s, de a kókusz és csokilikőr is el fog párologni, becsszó.
  18. Süss gyümölcskenyeret! Nálunk ez a favorit, de úgy variálhatod, ahogy csak akarod.
    narancsoscsoki2_01
  19. Csapj le a zserbó szélére!!:) Az a legjobb rész.
  20. Süss rugelachot!:) Akár sajtosat is lehet.
  21. Idén is nézd meg a Love Actually-t. És nyugodtan tekerd vissza párszor az ajtóban táblákkal szerelmet vallós jelenetig. Vagyunk így egy páran, nyugi:)

    Ha érdekelnek a kulisszatitkok is, akkor itt olvasgathatsz még a Love Actually-ről.

  22. Nézd meg a legjobb karácsonyi reklámokat. A magyarok közül az Unicumét érdemes,https://www.youtube.com/watch?v=SQL3Erno0sI

    külföldiek közül nekem a Marks and Spenceré tetszik a legjobban:

  23. Ha könnyed olvasmányra vágysz, szerezd be Ali McNamara: Notting Hillből szeretettel című könyvét. Szerintem nagyon jó, van folytatása is, bár azok már csak angolul érhetőek el. Engem teljesen beszippantott, tényleg szívből ajánlom himbilimbi olvasáshoz.
  24. Készíts egy finom reggelit. Na jó, készíthetsz többet is, de legyen valami szép és elegáns. Mint ez a kuglóf például, vagy ez a csúcsszuper kalács. Ugye te sem gondoltad komolyan, hogy valami mást ajánlok, nem egy puffinos receptet:)
    012efd
  25. Nézegess karácsonyi főzős videókat. Jamie-nek volt pár éve egy karácsonyi sorozata, azt is érdemes, de van sok más is. (Na igen, ha lenne saját főzőműsorom, akkor azt ajánlanám:)
  26. Ha jól beszélsz angolul, vagy legalábbis megértesz szinte mindent, és szereted a talk show-kat, és a híres színészeket, zenészeket, akkor irány a YouTube, és nézz Graham Norton műsorokat. Rengeteg van, 40 perc egy adás, 3-4 sztár egyszerre, nagyon szórakoztató.
  27. Süss kekszet! Például karácsonyi házi pilótát. Nagyon finom, de komolyan!
    karacsonyi-pilota-3-fekvo
  28. Olvasgass karácsonyi story-kat. Lehet az Nők Lapja Advent mellékletében, az Éva Adventben is olvasgatni, de ha mondjuk pont arra vagy kíváncsi, nálunk hogy zajlott a karácsony életem első 30 évében, akkor arról itt olvashatsz, az első Brúnókás karácsonyunkról itt, és van egy angol és egy amerikai karácsonyi szokásokról szóló írás is, nyugodtan olvasgass.
  29. Ha van maradék, nehogy kidobd. Hasznosítsd újra, vagy vidd el rászorulóknak.
  30. Ha nincs maradék, süss még egy adag rugelachot!:)
  31. Csinálj cuki ajándékot szuperegyszerűen. Ezt a bögrét simán el tudod készíteni még akár karácsony napján is.
    bogre_01-fekvo
  32. Ha sorozatjunkie vagy, akkor most tedd félre az akciósorikat, nézz valami light-osat. Feel good fronton szerintem nagyon kellemes kikapcsolódás a No tomorrow, és több évadnyi Hart of Dixie-t is bárkinek szívesen ajánlok,  de ha kicsit komolyabb is jöhet, akkor a The Crown is szuper. Ja, és ha még nem láttad, akkor a téli szünetben nyugodtan pótold a Gilmore Girls 4 új részét.
  33. Készíts bounty-golyókat, vagy zserbógolyókat, vagy mogyoróvajas narancsos golyókat, vagy készíts mindből egy adagot, jó lesz!
  34. Nézegessetek régi fotókat. Nagyon régieket, meg nem olyan régieket is. Eggyel izgalmasabb, ha random kigyűjtesz 10-20 fotót, és ki kell találni a családnak/barátoknak, hogy pontosan mikor-hol készült. Egy csomó jó story elő fog jönni, míg kitaláljátok. Legalábbis nálunk így szokott működni:)
  35. Aludjatok a karácsonyfa mellett. Vagy ne:) Attól függ, hogy van-e ott hely és tényleg stabil-e a fa. Ha igen, akkor hajrá. Legjobb dolog a karácsonyi fények mellett elaludni. Csak az utolsó kapcsolja le a lámpát:)

Azt mondtam már, hogy süss rugelachot?:) Na ugye. És sütöttél már?:D

Előző cikkTökéletes ajándék csokirajongóknak: vaníliás csokilikőr házilag
Következő cikkEzt ki kell próbálnod: isteni mézes puszedli csokiba mártva

4 HOZZÁSZÓLÁS