Gyakran Ismételt Kérdések

Honnan jött a blog neve?

A név a Kincs, ami nincs című örökbecsű filmből jött. Gyerekkoromban nagyon sokszor megnéztük a legjobb Bud Spencer-Terence Hill filmeket és valahogy ez a „Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot” mondat rém frappánsnak tűnt, amikor a blognak próbáltam nevet adni:) Így hangzott eredetileg:

Hogy kezdődött a blogolás? 

Az előzmény annyi, hogy bár gyerekkoromban nem szerettem a konyhában tüsténkedni, amikor az egyetem után elkezdtük a “felnőtt” életünket élni és lett egy lakásunk saját konyhával, akkor kedvet kaptam a sütéshez. Főleg muffinokat sütöttem és Anyukám egy-két klasszikus sütijét, néha főztem is valamit, és közben elkezdtem begyűjteni a jobb recepteket. Amikor aztán egy kakaós csiga nagyon guszta lett, hirtelen felindulásból lefotóztuk, majd amikor egy másik süti is nagyon jól nézett ki, akkor azt is… Valahol itt tartottam, amikor 2007 tavaszán láttam a tv-ben egy műsort, amiben gasztrobloggerekről volt szó, akik elmondták, hogy mi is az a gasztroblog: sütnek-főznek, lefotózzák az ételt, aztán feltöltik a netre. Gondoltam magamban, hogy “hát hoppá, én is majdnem ugyanezt csinálom, lehetne akár nekem is egy blogom.” Így kezdődött 2007 áprilisában.

Miből merítesz inspirációt?

A blog indulása óta eltelt 10 év alatt rengeteg szakácskönyvet és gasztronómiai magazint gyűjtöttem össze. Magyar, angol, német és még néhány francia és olasz nyelvű darab is van a gyűjteményben, ezekből sokszor merítek ötletet: konkrét recepteket is, de olyan is sokszor van, hogy egy szép, gusztusos kép inspirál. Régebben nagyon sok gasztroblogot is követtem, azokból is sok jó receptet gyűjtöttem, ma már kevesebbet követek folyamatosan, inkább a Pinteresten szoktam nézelődni, inspirálódni. TV-műsorokat az utóbbi pár évben már nem láttam, de régebben azokat is nagyon szerettem.

Tanultad-e valahol a “cukrászkodást”?

Szervezett keretek között nem tanultam soha sem főzni, sem sütni. Egy időben kacérkodtam a gondolattal, hogy érdemes lenne beiratkozni egy cukrásziskolába, de végül letettem róla. Mindent magamtól tanultam, Anyukám és Anyósom receptjei alapján és a rengeteg szakácskönyv, magazin és blog tanulmányozásával. 1-2 külföldi kurzusra – egy francia/toszkán kisvárosi főzőiskolába azért szívesen elmennék:)

Ti mindig csak sütit esztek?:) 

Nem, nem csak sütit eszünk:) “Normális” ételeket is eszünk, de a blogra elsősorban az édességek kerülnek fel. Vannak a blogon levesek, főételek, gyors vacsorák is bőven, de úgy alakult, hogy többségbe kerültek az édességek.

Ki eszi meg a rengeteg édességet?

Nem szoktam nagy tortákat sütni, tepsire való sütit sütni, hanem épp csak egy kis adagot, ami aztán pár nap alatt el is fogy lassan.