Diós-barackos rugelach

0

Vagyis a klasszikus rugelach. Volt már csokis is, szuper volt, és hát hogy is mondjam: ez sem volt rossz. Brúnó is nyúlt vagy 5 centit, csak hogy elérje..:)

rugelach_03

 

Hozzávalók kb. 16 db-hoz:

Tészta:
12 dkg natúr krémsajt (Philadelphia)
12 dkg puha vaj
4,5dkg porcukor
15 dkg liszt

Töltelék:
darált dió
sárgabarack lekvár – ha van, házi

A tetejére:
1 db tojás

1. A tészta hozzávalóit géppel, vagy kézzel összegyúrjuk és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.

2. Ha letelt a hűtési idő, akkor előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.

3. A tésztát megfelezzük és az egyik felét erősen lisztezett felületen kinyújtjuk (ha nem sikerül a szabályos kör, körbevágunk egy nagyobb tányért és kész is a kör.). A kört 8 egyenlő cikkre vágjuk. (A tészta másik felével ugyanezt megcsináljuk, így jön ki majd a 16 db összesen.)

4. Minden tésztadarabra lekvárt kenünk és megszórjuk darált dióval, amit kicsit le is lapítunk a kanál hátlapjával. Ha kész, feltekerjük a tésztacikket és a végeit kicsit begörbítjük, hogy meglegyen a kiflialak.

5. Tepsire rakjuk a kész kifliket, lekenjük őket tojással és sütőbe toljuk kb. 20 percre.

 

Ha diós karácsonyi sütiket keresel, nézd meg még ezt is.

 

rugelach_02

Előző cikkEtetni bolondulásig – és JÁTÉK
Következő cikkSok-kicsi 2013 – Keksz a lelke mindennek