Moszkauer

4

Klasszik aprósütemény, ami papíron elvileg vékonyabb, de én így szeretem jobban. A narancs-csoki szezont ezennel megnyitom.

moszkauer_570

Hozzávalók:20-25 db-hoz
15 dkg dióbél
10 dkg cukor
6 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg vaj
1 dl habtejszín
2 dkg liszt

10-15 dkg étcsokoládé
pár csepp étolaj

A sütőlap lekenéséhez 1-2 evőkanál olvasztott vaj.

1. A diót és a kandírozott narancshéjat apróra vágjuk, majd a vajjal, a cukorral és a tejszínnel együtt egy lábasba tesszük és összeforraljuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a lisztet.
2. Sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit és vékonyan megkenjük olvasztott vajjal. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
3. A masszából kiskanálnyi adagokat kanalazunk és a tepsire helyezzük, majd picit a kanál lapjával ellapogatjuk.
4. 10-13 percig sütjük, az a jó, ha a szélein kezd már aranybarnává válni.
5. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd étcsokoládét olvasztunk pár csepp étolajjal és minden falatkát felfordítunk és talpukat megkenjük az olvasztott csokival. Hűvös helyen gyorsan megdermed.

moszkauer_fekvo

Mokshától van a recept, de nem bírom belinkelni..

Előző cikkNigella expressz – Finomat gyorsan és JÁTÉK!
Következő cikkCsokis-citromos torta

4 HOZZÁSZÓLÁS