Klasszik aprósütemény, ami papíron elvileg vékonyabb, de én így szeretem jobban. A narancs-csoki szezont ezennel megnyitom.
Hozzávalók:20-25 db-hoz
15 dkg dióbél
10 dkg cukor
6 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg vaj
1 dl habtejszín
2 dkg liszt
10-15 dkg étcsokoládé
pár csepp étolaj
A sütőlap lekenéséhez 1-2 evőkanál olvasztott vaj.
1. A diót és a kandírozott narancshéjat apróra vágjuk, majd a vajjal, a cukorral és a tejszínnel együtt egy lábasba tesszük és összeforraljuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a lisztet.
2. Sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit és vékonyan megkenjük olvasztott vajjal. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
3. A masszából kiskanálnyi adagokat kanalazunk és a tepsire helyezzük, majd picit a kanál lapjával ellapogatjuk.
4. 10-13 percig sütjük, az a jó, ha a szélein kezd már aranybarnává válni.
5. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd étcsokoládét olvasztunk pár csepp étolajjal és minden falatkát felfordítunk és talpukat megkenjük az olvasztott csokival. Hűvös helyen gyorsan megdermed.
Mokshától van a recept, de nem bírom belinkelni..
Még nem készült el, de biztos nagyon finom! 😀
Én dió helyett mandulával csináltam meg, de így is nagyon finom lett! 🙂 🙂
Tegnap elkészült. Nagyon finom!!!!!
szuper, örülök minden visszajelzésnek, köszi!!