Arra az esetre, ha az ünnepek környékén nincs sok időd, kedved, energiád, vagy neadjisten egyikse’. Na akkor kell ilyen túlélő megoldásokhoz folyamodni. Ha van gyerek a közelben, akkor akár rá is lehet bízni, simán összerakja. De ez csak úgy ér, ha aztán a babérokat is ő aratja le:) Mert babér az lesz bőven, nagyon finom kis falatok ezek. Pont emiatt, hogy ilyen egyszerű, gyors, de finom és ráadásul édesség, ezért idén ezek a kedvenceim – hogy válaszoljak arra a Cafeblogos körkérdésre, hogy mi az idei kedvencem. Most éppen ez.
Hozzávalók:
250 g mascarpone
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál facsart narancslé
25 g porcukor
70-80 g darált keksz
cukrozatlan kakaópor a hempergetéshez
1. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, belereszeljük a narancshéjat és hozzáadjuk a narancslevet. Jól összekeverjük.
2. Hozzáadjuk a darált kekszet és összegyúrjuk. Az a jó, ha összeáll a massza. Ha kész, golyókat formázunk belőle vagy ha esetleg nagyon ragad, hűtőbe tesszük 1-2 órára, de akár 1 éjszakára is lehet.
3. Golyókat formázunk belőle és kakaóporban meghempergetjük. (Ezt aztán jól beszívja a golyó, de nem baj, attól meg rusztikus hatású lesz:)
Amíg lehet, tartsuk hűtőben!
TIPP: kakaópor helyett bevonhatjuk kókuszreszelékkel, vagy akár darált mandulával is.
Hasonlóan egyszerű régi nagy „fejlesztésem”, a zserbógombóc, még 2007-ből, a mogyoróvajas csokigolyó, és a mákos citromos golyó is. Bármelyik bevethető karácsonykor.
Ha pedig kíváncsi vagy rá, hogy néz ki ez a szép kis kupac, amikor ráborul a díszlet, itt megnézheted🙂
Szia Dokika!
Gondolom a porcukor és a keksz elé dkg-ot akartál írni…:)
Köszi a finomságokat!
Kellemes ünnepeket!
Tünde
Szia Tünde,
egyrészt köszi szépen!! Neked is kellemes ünnepeket!
A recept jó így, nem akartam dkg-ot írni.
Átváltva így:)
25 g, vagyis 2,5 dkg porcukor, illetve 70-80 g, vagyis 7-8 dkg darált keksz.