Szóval akkor még egy mákos. Alattomosan finom. Ki nem néznéd belőle, hogy mennyire király. Legalábbis szerintem ránézésre csak egy fekete, mákos izének néz ki, de aztán kiderül, hogy fehércsokis is, meg citromos is. Nagyon jó.
Hozzávalók 12 kis gombóchoz:
100 g fehércsoki
50 ml tejszín
1 ek citromhéj
fél citrom leve
15 g darált mák
2-3 ek darált mák a hempergetéshez
1. A fehércsokit és a tejszínt egy kis lábasban kicsi lángon, folyamatos kevergetés mellett összeolvasztjuk és teljesen simára keverjük.
2. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a citromlevet és a 15 gramm darált mákot és hagyjuk kihűlni, ha már nem meleg a lábas, akkor a hűtőbe rakjuk.
3. Ha jól megdermedt, kivesszük a hűtőből és apró gombócokat formázunk belőle, amiket darált mákban hempergetünk meg.
(Nem érdemes túl nagy gombócokat csinálni, ez a pici méret pont jó.)
Tényleg finom, én roppanós étcsokiburokban csináltam már ilyet 🙂
na igen, úgy is elég jó lehet:)
Ez nagyon izgi, ki fogom próbálni.
szia!nekem nem dermedt meg valamiért, így is finom, de kanállal :))botmixerhez való aprítóval próbáltam a mákot ledarálni, de nem darálódott le (vagy a kis mennyiség miatt, vagy mert nem alkalmas ez az aprító mákdarálásra, nem tudom), lehet, hogy azért nem dermedt meg, mert egész mákszemek voltak benne?
Éva, az simán lehet. kávédarálóban tudod ledarálni. És a darált mák jobban fog „ragadni” és összefogja. Az egész mákszemek nehezen ragadnak. Plusz hűteni is kell egy ideig.