Na ez jó dolog. Eltapsolhatod a maradék, 3 nap alatt már halálra unt kalácsot, ami egyébként is száraz már egy kicsit, de nincs szíved kidobni. Plusz felszabadíthatod a mélyhűtőd egy fiókját is, ha még mindig van benne eper tavalyról. Nálunk momentán úgy áll a helyzet, mintha tavaly egész júniusban epret dobozoltam volna, pedig nem is.. Bruttó 10 perc ez a leves, viszont nagyon kis finom cserébe, úgyhogy hajrá.
Hozzávalók:
40 dkg eper
1 dl tejszín
3,5 dl tej
1 dl joghurt
3-4 ek cukor
10 g házi vaníliás cukor (1 tasak boltinak felel meg)
5-6 levél menta
2-3 szelet kalács
1. A hozzávalókat egy tálba mérjük és turmixgéppel pépesítjük. Ha kell, még adunk hozzá cukrot, ha nem, akkor nem.
2. A kalácsot felkockázzuk, a sütőt előmelegítjük 210 fokra. Alufóliára rakjuk a kalácskockákat és 5-8 perc alatt megpirítjuk.
Kedvencek kedvence!
Ez a kép valami gyönyörű
Imádom!Gyönyörű fotó!
köszi szépen! örülök, hogy tetszik!
leginkább az isteni jelzővel tudnám illetni:)