Mentás eperkrémleves pirított kaláccsal

0
Na ez jó dolog. Eltapsolhatod a maradék, 3 nap alatt már halálra unt kalácsot, ami egyébként is száraz már egy kicsit, de nincs szíved kidobni. Plusz felszabadíthatod a mélyhűtőd egy fiókját is, ha még mindig van benne eper tavalyról. Nálunk momentán úgy áll a helyzet, mintha tavaly egész júniusban epret dobozoltam volna, pedig nem is.. Bruttó 10 perc ez a leves, viszont nagyon kis finom cserébe, úgyhogy hajrá.

Hozzávalók:
40 dkg eper
1 dl tejszín
3,5 dl tej
1 dl joghurt
3-4 ek cukor
10 g házi vaníliás cukor (1 tasak boltinak felel meg)
5-6 levél menta

2-3 szelet kalács

1. A hozzávalókat egy tálba mérjük és turmixgéppel pépesítjük. Ha kell, még adunk hozzá cukrot, ha nem, akkor nem.
2. A kalácsot felkockázzuk, a sütőt előmelegítjük 210 fokra. Alufóliára rakjuk a kalácskockákat és 5-8 perc alatt megpirítjuk.

Előző cikkCitromos-fehércsokis mákos gombóc
Következő cikkKecskesajtos-diós keksz

1 hozzászólás