Karácsonyi csokis-narancsos gyümölcskenyér

7

Így szólt a kérés, hogy csokis-narancsos legyen, úgyhogy az lett, mellőztük az egyebeket, csak egy kis dió került még bele, más spéci nem. Igen jó az íze, és kb. 15 perc összerakni, a többi már a sütő dolga, úgyhogy ez még Neked is belefér. Igen, Neked.:)

narancsoscsoki2_01

Hozzávalók egy kisméretű püspökkenyér formához – kb. 20 cm hosszú:

3 db tojás
100 g vaj
8 dkg cukor
1 narancs reszelt héja
4 evőkanál facsart narancslé
18 dkg búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
5 dkg dió
5 dkg étcsokoládé

1. A diót durvára vágjuk, az étcsokit felaprítjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy sütőformát. Én lusta vagyok vajazni, lisztezni, meg nem is akarok kockáztatni, hogy beleragad a fém formába, ezért inkább sütőpapírral bélelem ki.

3. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd a puha, olvasztott vajjal is, aztán hozzáadjuk a narancs héját és levét és kikeverjük.

4. Beleszórjuk a lisztet és a sütőport és elkeverjük, majd a legvégén jöhet a durvára vágott dió és az apróra vágott étcsoki. Összekeverjük és kész is a massza.

5. A sütőpapírral bélelt formába öntjük és 25-30 percig sütjük. (tűpróbával teszteljük). (a vége felé le lehet takarni egy sütőpapírral, hogy a teteje ne égjen meg, de a belseje még sülhessen. nekem nem volt rá szükség, de van, akinek igen)

Ha kihűlt, meglocsolhatjuk olvasztott étcsokival, csak hogy még durvább legyen, de én most kíméletes voltam és mellőztem ezt a plusz 200 kalóriát.

narancsos csokis_01

A recept a Falusi Libákkal és Limarával hármasban kitalált újabb közös virtuális sütögetésre készült. A téma – meglepő módon – ezúttal a karácsony volt, a libák receptjét itt, Limara receptjét pedig itt olvashatjátok.

Előző cikk10 karácsonyi desszert ötlet receptekkel
Következő cikk10 karácsonyi gasztroajándék

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Na, ma ki is próbálom… 🙂
    Lenne azonban egy kérdésem. kb. 32 cm-es formában a dupla adag vajon át fog sülni rendesen?
    Köszi a receptet! Már most látom, hogy kedvenc lesz. Először sütök gyümölcskenyeret, de szerintem nem utoljára… 🙂