Bár fenntartom, hogy a Bailey’s után italfronton már csak lefele vezet az út, mert az akkora telitalálat volt, hogy nem tudom, képes leszek e valaha olyan valódi utánzatot készíteni bármiből is, de azért próbálkozni lehet. Második likőr tesztelve, kókuszlikőr Évától, egészen jó – bár itt nincs igazán összehasonlítási alapom, szerintem simán el lehetne adni.
Hozzávalók:
6 dl tej
300 gr cukor
150 gr kókuszreszelék
1 vaníliás cukor
4 dl fehér rum
Egy lábasba mérjük a rum kivételével az összes többi hozzávalót és kislángon felforraljuk. Levesszük a tűzről és leszűrjük, majd félretesszük, hogy teljesen kihűljön. Csak ha már tényleg kihűlt, hozzáöntjük a rumot és kész.
Tapasztalat:
Én féladagot készítettem, de 2 dl rum helyett csak 1 dl-t adtam hozzá, mert már így is hígabb lett, mint vártam. Legközelebb nyomatok majd bele 1-2 ek sűrített tejet is. De ízre kiváló már most is!
És ha a tej felét tejszínnel helyettesíted? Sztem akkor sűrűbb lesz.
Jöhet, úgy ahogy van!
A kókuszrum az egyetlen ital, ami korlátlan mennyiségben csúszik le. 🙂 Ezt szerintem én is kipróbálom!
Én a Bailey’sed után csináltam egy kókuszos krémlikőrt is, cukrozott sűrített tej+kókusztejből. A receptet elgórtam (ez lesz belőle, ha nem kerül fel a blogra), de úgy rémlik, pontosan használtam a Bailey’s receptjét hozzá, csak a tejszín helyett kókusztejet tettem bele, a whiskey helyett meg fehér rumot. Meg persze elhagytam belőle a vaníliás cukrot és a karamellt. De nem ez a lényeg, hanem hogy az is finom lett és nagyon sűrű. Nem mintha ezzel a kókuszlikőrrel lenne bármi probléma szerintem! 🙂
hát lehet, hogy a tejszín is jó lesz. na majd kipróbálom, ennek már úgyis annyi…:):) puszedli – kókuszrum?:) akkor ezt neked találták ki!flat-cat- pont ugyanaz, csak minden más benne?:):):):)
Már nálam is a hűtőben figyel :))Én is fél adagot csináltam, jó kis jamaicai rumból, és adtam hozzá 1 kanál kókusztejport is.Bitang jó!
Doki, a hangsúly az arányokon van, természetesen! 🙂
Szép Napot Dr Pepper. Megcsináltam ezt az itókát. Viszont a következőt változtattam. Vettem az Ázsiába (Vásárcsarnok)kókuszízű pudingport, és kókusztejport. A kettő együtt nem volt 300 HUF. Ezzel készítettem. Jó sűrű lett 🙂 Sztem az íze sem rossz. Egyegnlőre még csak alkohol nélkül kóstoltam, mert most hül, de majd beszámolok, hogy milyen lett. Remélem a legjobbakat 🙂 Köszönöm a receptet.
flat-cat:):) gondoltam én:):)Aliz, Lekvároskukta – hát drukkolok, hogy a Tiétek is jó legyen.. Csak utána kell figyelni, hogy ne „párologjon el” hirtelen:)
Meddig áll el egy ilyen ital?