Kókuszlikőr

0

Bár fenntartom, hogy a Bailey’s után italfronton már csak lefele vezet az út, mert az akkora telitalálat volt, hogy nem tudom, képes leszek e valaha olyan valódi utánzatot készíteni bármiből is, de azért próbálkozni lehet. Második likőr tesztelve, kókuszlikőr Évától, egészen jó – bár itt nincs igazán összehasonlítási alapom, szerintem simán el lehetne adni.

Hozzávalók:
6 dl tej
300 gr cukor
150 gr kókuszreszelék
1 vaníliás cukor
4 dl fehér rum

Egy lábasba mérjük a rum kivételével az összes többi hozzávalót és kislángon felforraljuk. Levesszük a tűzről és leszűrjük, majd félretesszük, hogy teljesen kihűljön. Csak ha már tényleg kihűlt, hozzáöntjük a rumot és kész.

Tapasztalat:
Én féladagot készítettem, de 2 dl rum helyett csak 1 dl-t adtam hozzá, mert már így is hígabb lett, mint vártam. Legközelebb nyomatok majd bele 1-2 ek sűrített tejet is. De ízre kiváló már most is!

Előző cikkCsirkemell mézes bundában férfi módra
Következő cikkDiós-citromos szelet

1 hozzászólás

  1. Én a Bailey’sed után csináltam egy kókuszos krémlikőrt is, cukrozott sűrített tej+kókusztejből. A receptet elgórtam (ez lesz belőle, ha nem kerül fel a blogra), de úgy rémlik, pontosan használtam a Bailey’s receptjét hozzá, csak a tejszín helyett kókusztejet tettem bele, a whiskey helyett meg fehér rumot. Meg persze elhagytam belőle a vaníliás cukrot és a karamellt. De nem ez a lényeg, hanem hogy az is finom lett és nagyon sűrű. Nem mintha ezzel a kókuszlikőrrel lenne bármi probléma szerintem! 🙂

  2. Szép Napot Dr Pepper. Megcsináltam ezt az itókát. Viszont a következőt változtattam. Vettem az Ázsiába (Vásárcsarnok)kókuszízű pudingport, és kókusztejport. A kettő együtt nem volt 300 HUF. Ezzel készítettem. Jó sűrű lett 🙂 Sztem az íze sem rossz. Egyegnlőre még csak alkohol nélkül kóstoltam, mert most hül, de majd beszámolok, hogy milyen lett. Remélem a legjobbakat 🙂 Köszönöm a receptet.