Csirkemell mézes bundában férfi módra

0

Mr ÍB után újabb Miszter a gasztrobloggerek között: A remete főz, és nem is akárhogy!! Most, hogy kénytelen magát ellátni, mert én nem vagyok otthon 2 hétig, végre kibontakozhatott L. Ha jól emlékszem, a Mesterszakács nemzetközi hetén döntött úgy, hogy ő valami ázsiait akar főzni és hát kivagyokén, hogy ebben megakadályozzam?! No way! Talált magának egy receptet és rövid telefonos konyhai guided tour után pár dolgot bevásárolt, profi módjára apróbb változtatásokat eszközölt a recepten:) majd jó bloggerférj módjára le is fotózta. Azzal már csak csendben dicsekszem, hogy még muffint is sütött, ezzel kettőre növelve az ismeretségi körömbe tartozó muffinsütő férfiak számát. És ha minden igaz, nincs vége a kalandozásoknak, mára is megvan már a terve.

Kicsi Vú receptje tehát az apró módosításokkal és szezámmag nélkül:

Hozzávalók:
1 csirkemell csíkokra vágva

A páchoz:
őrölt fehérbors, só, cukor, 1/2 tk. fehérbor, 1/2 tk. olaj

A bundához:
1/2 csésze liszt
1/4 csésze keményítő
csapott tk. sütőpor
1 felvert tojás
2 ek. olaj
2/3 csésze víz
kevés só

A mézes mázhoz:
1/6 csésze méz
1/4  csésze cukor
1/8 csésze ketchup
1 ek. fehérborecet
+ 2-3 csipet őrölt chili

A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst.

Előző cikkCsokis-narancsos süti
Következő cikkKókuszlikőr

1 hozzászólás