Zsuzsinál olvastam még nagyon régen ezt a receptet, hát valóban kb 5 perc az előkészítése, aztán már csak sütni kell. Variálható, nagyon jó alaprecept.
A recept tehát:
2 tojás
fél csomag sütőpor
2 dl tejföl
2 dl cukor
2 dl liszt
2 evőkanál kakaópor
1 narancs héja reszelve
1 marék dió apróra vágva
2 tojás
fél csomag sütőpor
2 dl tejföl
2 dl cukor
2 dl liszt
2 evőkanál kakaópor
1 narancs héja reszelve
1 marék dió apróra vágva
Kivajazunk egy püspökkenyér-formát, előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, majd a lisztet, kakaóport és sütőport. Jól összekeverjük, belereszeljük a narancs héját, az apróra vágott diót és kész a massza.
A masszát a formába öntjük, sütőbe tesszük és 5 percig 180 fokon sütjük, majd csökkentjük a hőmérsékletet 160 fokra és kb 40 percig sütjük (tűpróba).
Lehet bele aszalt gyümölcsöket, másféle magvakat, szóval kb bármit dobálni. Nagyon finom, puha sütemény.
Bizony finom!
Nahát ezt lelőtted, már kint van a hűtő oldalán a recept, pont azért mert időm semmi, de a család mindig enne valami édeset, és ezt nagyon szeretjük!Amióta Zsuzsinál megtaláltam állandó szereplő nálunk:)
Tényleg 5 perc?…ez kell nekem! Guszta lett!
megint egy narancsos-csokis, hát megint sütnöm kell? :))
🙂 Zsuzsi – a Te érdemed!!Moha – hát egy kis promó soha nem árt a jó sütiknek:):) csibe – kb jaja, tényleg nem több!moes – tééényleg:):)
Most találtam rá erre a receptre. Köszönet érte!
Lizann! Hát nincs mit, örülök, hogy örülsz:)
Jaj, ez tényleg isteni. Én kakaósan még sosem próbáltam, pedig az alapreceptet én mindenre használom (igaz, én kefirrel vagy natúr joghurttal szoktam), még a muffinok alapja is ez nálunk.Már tudom, mit sütök holnap uzsira. 🙂 Köszi érte!