Bounty gombóc egyszerűen

0
Ezer éve, a kezdeti időkben csináltam én már bounty gombócot, de ritkán került aztán elő, mert mindig jött a tejpor, ami miatt elment a kedvem az egésztől – mert hogy soha nincs itthon. Ehhez viszont nem kell tejpor, sőt, szinte alapfelszereltségből meg lehet oldani, úgyhogy össze is gyúrtam gyorsan. Íme:

bounty gomboc allo2

Hozzávalók kb. 25 db-hoz:
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg mascarpone – nálam most sima natúr krémsajt volt

 

15-20 dkg étcsokoládé – ha ti szeretitek a tejcsokit, azzal is lehet természetesen. vagy csoki nélkül is, mint a képen is pár darab.

1. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral és a cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük.

2. A masszából- nedves kézzel – kb. 2-3 cm átmérőjű gombócokat formázunk és sütőpapíros tálcára helyezzük a gombócokat. (én sima krémsajttal csináltam, így kellett hozzá a nedves kéz, mert kicsit száraz volt a massza, de lehet, hogy a ti krémsajtotok vagy a mascarponétok kicsit hígabb lesz és akkor jobban összeáll a tészta – akkor nyilván száraz kézzel is lehet gombócozni.) Az a lényeg, hogy ne ragadjon, de ne is hulljon darabokra.)

3. Hűtőbe tesszük a golyókat 30-50 percre.

4. A csokoládé 2/3 részét vízgőz felett, vagy kis lábasban alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a többi csokit, és addig kevergetjük, míg az is teljesen elolvad.

5. A hűtőből elővett golyókat két kiskanál segítségével megforgatjuk az olvasztott csokiban, a felesleget lecsorgatjuk róla és a sütőpapíros tálcára helyezzük, majd hűvös helyen – akár a hűtőben – hagyjuk megdermedni. – Az első 2-3 db-nál még ügyetlenebbek vagyunk, de aztán könnyen bele lehet jönni.

 

 

bounty gomboc

 

Innen jött a recept, nehéz volt ellenállni:)

Előző cikkKarácsonyi menü 2014
Következő cikkHa január, akkor Ausztria