Túró rudi bomba

0

Két nagy kedvenc ha találkozik. Keksz és túró rudi. Túró rudi és keksz. Egy adag bőven felér egy kis szelet tortával. Isteni finom. Komolyan mondom, minden falat arany…:) Mentsétek el ezt a receptet, jól fog még jönni!

turobomba

Hozzávalók:
natúr vajas vagy kakaós keksz/piskótatallér / háztartási keksz – klasszikus édes vajas keksz recept ittkakaós keksz recept itt

50 dkg túró
1 tasak vaníliás cukor (vagy 10 g házi vaníliás cukor)
1 citrom reszelt héja
5 dkg porcukor
5 dkg búzadara

15-20 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj

1. A túrós masszához az alapanyagokat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a dara megdagadjon.

2. Előkészítjük a kekszeket/piskóta tallérokat és elővesszük a masszát a hűtőből. Golyókat formázunk belőle és a kekszekre helyezzük őket. Érdemes sütirácsra rakni őket, hogy majd le tudjon csorogni az olvasztott csoki.

foto 34

3. Kis lábasban megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzákeverjük az étolajat és az olvasztott csokival leöntjük a keksztalpakon álló túrógolyókat. Elsőre nem túl szépek, kicsit ügyeskedni kell a csokival, hogy mindenhol érje, de mégse kenődjön el a túrós massza. Ráadásul – mivel a túró hideg, elég hamar köt a csoki, de nem baj, ha nem lesz szabályos, ez ilyen kis rusztikus desszert:) Ha sikerült bevonni csokival, akkor hűtőbe tesszük 10-15 percre, hogy megdermedjen a csoki. (Én még csorgattam némelyikre egy kis fehér csokit – dísznek, de annyira nem érte meg, jobb simán, fehér csoki nélkül.)

(Nálam elég nagyok voltak a kekszek, érdemes úgy csinálni, hogy kb. azonos méretűek legyenek, így nem nyúlik nagyon túl a keksz a túrón és a csokibevonásnál magát a kekszet is bevonjuk a csokival.)

Ez pedig itt a facebook oldalam. Gyere nyugodtan, jó lesz!

A recepthez az ötlet egy régebbi NLK magazinból jött.

 turobomba fekvo

Előző cikkRetro epres joghurthab házilag
Következő cikkÉdes vajas keksz, ami tartja az alakját