Két nagy kedvenc ha találkozik. Keksz és túró rudi. Túró rudi és keksz. Egy adag bőven felér egy kis szelet tortával. Isteni finom. Komolyan mondom, minden falat arany…:) Mentsétek el ezt a receptet, jól fog még jönni!
Hozzávalók:
natúr vajas vagy kakaós keksz/piskótatallér / háztartási keksz – klasszikus édes vajas keksz recept itt, kakaós keksz recept itt
50 dkg túró
1 tasak vaníliás cukor (vagy 10 g házi vaníliás cukor)
1 citrom reszelt héja
5 dkg porcukor
5 dkg búzadara
15-20 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj
1. A túrós masszához az alapanyagokat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a dara megdagadjon.
2. Előkészítjük a kekszeket/piskóta tallérokat és elővesszük a masszát a hűtőből. Golyókat formázunk belőle és a kekszekre helyezzük őket. Érdemes sütirácsra rakni őket, hogy majd le tudjon csorogni az olvasztott csoki.
3. Kis lábasban megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzákeverjük az étolajat és az olvasztott csokival leöntjük a keksztalpakon álló túrógolyókat. Elsőre nem túl szépek, kicsit ügyeskedni kell a csokival, hogy mindenhol érje, de mégse kenődjön el a túrós massza. Ráadásul – mivel a túró hideg, elég hamar köt a csoki, de nem baj, ha nem lesz szabályos, ez ilyen kis rusztikus desszert:) Ha sikerült bevonni csokival, akkor hűtőbe tesszük 10-15 percre, hogy megdermedjen a csoki. (Én még csorgattam némelyikre egy kis fehér csokit – dísznek, de annyira nem érte meg, jobb simán, fehér csoki nélkül.)
(Nálam elég nagyok voltak a kekszek, érdemes úgy csinálni, hogy kb. azonos méretűek legyenek, így nem nyúlik nagyon túl a keksz a túrón és a csokibevonásnál magát a kekszet is bevonjuk a csokival.)
Ez pedig itt a facebook oldalam. Gyere nyugodtan, jó lesz!
A recepthez az ötlet egy régebbi NLK magazinból jött.