Az első valamirevaló eper óta vágytam már erre, hát most elkészült. Drága kis „retro” olvasók, akik nem értétek be a citromossal, és „követeltétek” a többit is, most nektek küldöm ezt az epres verziót. No meg azoknak is, akik az egyszerű, gyors édességekre utaznak, de mondjuk a 90-es években születtek. Vagy azután. (Úristen, létezik, hogy olyanok is olvasnak, akik már a 2000-res években születtek? Sziasztok, nem vagyok Judit néni:) Na mindegy is, mindenki találjon egy okot, hogy miért próbálja ki, higgyétek el, megéri:)
Hozzávalók 4-6 kis pohárnyi adaghoz:
2 dl hideg habtejszín
200 g natúr joghurt
100-150 g eper
3 evőkanál méz
(1 csomag zselatinfix) – elhagyható
1. A hideg tejszínt kemény habbá verjük.
2. Az epret kicsumázzuk, megmossuk és feldaraboljuk. A joghurttal és a mézzel együtt egy tálba mérjük az epret és botmixerrel turmixoljuk. (Ha zselatinfixet is használunk, akkor azt is itt kell hozzákeverni.)
2. A tejszínhabot és az epres joghurtot összekeverjük és kis poharakba adagoljuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A facebookon is megtalálsz, itt található az oldalam.
Szuper recept! Gofrihoz készítettem el és ami megmaradt azt elkanalaztam.:)
😀 köszi, örülök, hogy tetszett!