Magyarul tényleg az lesz, aminek szántad. Nem terül el, nem folyik szét, hanem megőrzi a formáját sütés közben is.
Hozzávalók kb. 2 tepsihez:
50 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csipet só
2 db tojás
25 dkg vaj
1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.
3. A hűtőből elővett masszát lisztezett gyúródeszkán lisztezett sodrófával több részletben kinyújtjuk, kekszkiszúró formákkal különböző formákat szaggatunk belőle, és tepsire helyezzük őket.
4. Ha megtelt a tepsi, kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A facebook oldalamat itt találod, ha keresnéd.