Kakaós reggeli keksz

2

Vagy esti keksz. Tea vagy tej mellé isteni ropogtatnivaló. Simán helyettesíti a bolti Jó reggelt kekszet. Az a jó benne, hogy tartja a formáját, nem úgy mint sok más tészta, aminél kiszúrod a delfint, tepsire teszed, de mire kiveszed a sütőből, már minden, csak nem delfin. Na ez delfin marad és ráadásul még finom is, és a legjobb, hogy igénybe lehet venni gyerekmunkát is. Nálunk én már gyakorlatilag csak statiszta vagyok, mindent a kis Brúnó csinál: előkészíti az eszközöket, nyújtja, szaggatja, gyúrja – pedig alig múlt 2 éves. Na ez az utánpótlás-nevelés! Íme egy fotó a mesterről munka közben.

kakaos keksz

Hozzávalók kb. 2 tepsihez:

22 dkg puha vaj
14 dkg cukor (de lehet 16-17 dkg. de max. 20)
1 db tojás
25 dkg liszt
9 dkg cukrozatlan kakaópor

1. Az alapanyagokat kimérjük és összegyúrjuk (eleinte úgy tűnik, hogy nem fog összeállni, de összefog. ahogy átmelegszik a kezedtől, egyre jobban összeáll). Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.

2. Sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

3. A hűtőből elővett tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk – vagy a kis inassal kinyújtatjuk:) – és kekszkiszúrókkal különféle formákat szaggatunk belőle.

4. Kb. 12 perc alatt készre sütjük, a tepsin hagyjuk kihűlni.

 

És ha már itt vagy, gyere a facebookra is, itt az oldalam!

 

kakaos keksz

Ez pedig ismét Meilinger Zita rajza, aki még azt hitte, hogy én végzem a munkát, pedig igazából nem is:) Nézzétek meg Zita oldalát, érdemes!!

IMG_7419

Előző cikkJoghurthab házilag – időutazás 5 perc munkával
Következő cikk3 egyszerű desszert hétvégére

2 HOZZÁSZÓLÁS