Legalábbis nekem gyerekkor, de maradhatunk annyiban is, hogy a 80-as/90-es évek egyik kedvence a bolti választékból. Volt belőle meggyes, epres és citromos, és a kép alapján úgy tűnik, hogy zöldalmás is, de arra egyáltalán nem emlékszem. Arra viszont igen, milyen finom, könnyű kis hab volt. Ez pedig itt most a 21. századi verzió házilag (konkrétan a citromos), kb. 5 perc munkával, nagyon hasonló ízélménnyel. Azonnal kanalazható, de ha van türelmünk várni, akkor 1-2 órára hűtőbe is rakhatjuk, úgy még finomabb lesz.
Hozzávalók 4-6 kis pohárnyi adaghoz:
2 dl hideg habtejszín
200 g natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
(1 csomag zselatinfix) – elhagyható
3 evőkanál méz
1. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot, a citromhéjat és a mézet egy másik tálba mérjük és fél percig keverjük a habverővel. (Ha zselatinfixet is használunk, akkor azt is itt kell hozzákeverni.)
2. A tejszínhabot és a citromos joghurtot összekeverjük és kis poharakba adagoljuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A facebookon is megtalálsz, itt található az oldalam.
#eltűntposztoknyomában
A régi joghurthabokról készült kép innen van.
Meg kell bele citrom vagy eper vagy meggy, és azt össze kell keverni a joghurttal 😉
hát igen, ezért is van a receptben citrom. mert ez a citromos verzió:)
Azta-paszta! De rég volt! Én az epresért voltam oda. Ezt ki kell próbálnom!
Istenkirály lett!
Szóval REMEK ez!!!! Köszi! Én nem bírtam ki. Én csinálom, én nem bírom ki, és én eszem meg az első adagot. De a többi hűl a hűtőben. 🙂
Másodszorra sajna nem sikerült. Megtúrósodott a tejszín, pedig ugyanannyi ideig vertem, mint az első készítésnél. Nem tudom, hogy az lehetett-e a baj, hogy más márkájú tejszínt használtam vagy pedig, hogy nem volt előtte hűtőben a tejszín.
Ááá, a címkékkel és a recepttel is: you’ve made my day. 😀