Joghurthab házilag – időutazás 5 perc munkával

7

Legalábbis nekem gyerekkor, de maradhatunk annyiban is, hogy a 80-as/90-es évek egyik kedvence a bolti választékból. Volt belőle meggyes, epres és citromos, és a kép alapján úgy tűnik, hogy zöldalmás is, de arra egyáltalán nem emlékszem. Arra viszont igen, milyen finom, könnyű kis hab volt. Ez pedig itt most a 21. századi verzió házilag (konkrétan a citromos),  kb. 5 perc munkával, nagyon hasonló ízélménnyel. Azonnal kanalazható, de ha van türelmünk várni, akkor 1-2 órára hűtőbe is rakhatjuk, úgy még finomabb lesz.

retro_danon hab

joghurthab

Hozzávalók 4-6 kis pohárnyi adaghoz:
2 dl hideg habtejszín
200 g natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
(1 csomag zselatinfix) – elhagyható
3 evőkanál méz

1. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot, a citromhéjat és a mézet egy másik tálba mérjük és fél percig keverjük a habverővel. (Ha zselatinfixet is használunk, akkor azt is itt kell hozzákeverni.)
2. A tejszínhabot és a citromos joghurtot összekeverjük és kis poharakba adagoljuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.

A facebookon is megtalálsz, itt található az oldalam.

gyerekkori kedvenc citromos joghurthab

#eltűntposztoknyomában

A régi joghurthabokról készült kép innen van.

Előző cikkNagyon csokis falatok liszt és cukor nélkül
Következő cikkKakaós reggeli keksz

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Másodszorra sajna nem sikerült. Megtúrósodott a tejszín, pedig ugyanannyi ideig vertem, mint az első készítésnél. Nem tudom, hogy az lehetett-e a baj, hogy más márkájú tejszínt használtam vagy pedig, hogy nem volt előtte hűtőben a tejszín.