Nagyon csokis falatok liszt és cukor nélkül

3

Kicsi bűnözés – nagy élvezet. Kicsi a bűnözés, ha onnan nézzük, hogy nincs benne cukor (nyírfacukor is csak nagyon kevés), liszt meg egyáltalán, viszont nagy élvezet, mert nagyon finom. Puha, nagyon csokis és hamar kiderül, hogy ez az adag nagyon kevés:)

csokis falat_2
Hozzávalók kb. 15 db-hoz:

5 dkg étcsokoládé
3,5 dkg vaj
1 db tojás
1 evőkanál nyírfacukor
10 dkg sütőtökpüré – sült sütőtök kikanalazott belseje
3 dkg darált mogyoró – sótlan
2 dkg étcsokoládé apróra vágva

1. A vajat megolvasztjuk egy kis lábasban, majd beletördeljük az 5 dkg étcsokit és pár percig a tűzhelyen kevergetjük, míg a csoki teljesen el nem olvad. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről.

2. A tojást kikeverjük a nyírfacukorral és az olvasztott csokis tál tartalmához adjuk. Belekanalazzuk a sütőtökpürét és elkeverjük, végül pedig jöhet a darált mogyoró és az apróra vágott 2 dkg étcsokoládé is. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük legalább 1 órára, de még jobb egy éjszakára.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.

4. Elővesszük a hűtőből a masszát és  – ha még nagyon ragadós, akkor kanállal kis kupacokat adagolunk a tepsire. Ha egy éjszakát pihent, akkor jobban formázható – akár gombócozhatjuk is és enyhén ellapítjuk tenyérrel – így formásabb lesz, de az íze nyilván ugyanaz:) 12-14 percig sütjük, majd hagyjuk a tepsin kihűlni.

A facebookon is megtalálsz, itt az oldalam.

csokis falat

Előző cikkTúró rudis palacsinta
Következő cikkJoghurthab házilag – időutazás 5 perc munkával

3 HOZZÁSZÓLÁS