Túró rudis palacsinta

0

Ha már pancake day volt ma, hát legyen akkor itt egy palacsinta. Nem vagyok egy őspalleres, hónapok telnek el anélkül, hogy eszembe jutna, és a strandon sem választanám soha az ‘ízes” palacsintát, akkor már százszor inkább egy lángost, de ha néha napján eszembe jut és készül pár darab, akkor meg olyan, mintha ez lenne a legnagyobb kedvencem. Kizárólag túrósban utaztam eddig is, ezután meg pláne így lesz. Most, hogy rájöttem, hogy ezt is lehet a túró rudi tortáknál használt túrós keverékkel házasítani, hát erősen megsokszorozódott a szeretetfaktor.

turo rudis palacsinta allo

Hozzávalók:

A palacsintához:
1 db tojás
18 dkg liszt
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
csipet só
A túró rudis töltelékhez:
25  dkg túró
1 dl habtejszín
2,5 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
5 dkg étcsoki – lehet több is akár!

1. A tojást felverjük a tejjel, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, és a végén az ásványvizet. Ha kész a massza, egy órát pihentetjük.

2. Pihenés után minden palacsinta előtt felforrósítunk két-három csepp olajat a serpenyőben, egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe öntünk és addig mozgatjuk a serpenyőt, míg szépen egyenletesen eloszlik a massza. Ha barna a széle és már elmozdul a palacsinta a serpenyőben, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
3. A túró rudis töltelékhez először is az étcsokit apróra vágjuk és félretesszük. A túróhoz hozzáadjuk a tejszínt (nem kell felverni), a porcukrot, a citromhéjat és összekeverjük, majd beleszórjuk a csokidarabkákat is és elkeverjük.
4. A palacsintákat megkenjük a töltelékkel és feltekerjük.
Ha tetszett ez a recept és esetleg a facebookon is követnél, itt találsz.

turo rudis palacsinta

Előző cikk5 perces desszert
Következő cikkNagyon csokis falatok liszt és cukor nélkül