Vagy reggeli is lehet akár. Ha befőttes üvegben készíted el, akkor magaddal is viheted és lehet belőle tízórai. Csak rakd hűtőbe addig.
Tényleg 5 perc és tényleg nincs benne szinte semmi rossz. (Persze nyilván viszonyítás kérdése, de sokkal sokkal kevesebb rossz van benne, mint egy cukros-lisztes-zsíros süteményben pl., de tudom, hogy egy paleosnak ez is maga a bűn. Mindenesetre a puffinos standard édességekhez képest jóval egészségesebb.)
Hozzávalók 4 főre:
4 kis doboz natúr joghurt
4-6 evőkanál méz/porxukor
2 citrom reszelt héja
10 dkg zabpehely
20-30 dkg magozott meggybefőtt
1. A joghurtokat egy tálba öntjük, hozzáadjuk a mézet és a citrom reszelt héját és összekeverjük.
2. Teheted pohárba, vagy befőttes üvegbe, mindegy teljesen, az a lényeg, hogy rétegesen adagold: minden pohár aljába szórunk 1-2 evőkanálnyi zabpelyhet, ráhelyezünk néhány szem meggyet, majd joghurtot kanalazunk rá. A pohár felénél ismét zabpehely következik, rá pár szem meggy és ismét joghurt, a tetejét pedig 1 vagy több szem meggyel díszítjük.
Ez meg itt a facebook oldalam. Ha keresnél, itt megtalálsz.
Én ezt holnap reggel bevetem, épp ma szereztem meggybefőttet, de el kell mosnom egy lekvárosüveget hozzá,mert ez így mutat jól 🙂
🙂 ugye?!