Duplán epres brownie torta

0

Avagy vakondtúrás torta eperre és brownie-ra hangolva. Mert hát van benne kakaós – itt csokis – alaptészta, friss gyümölcs, gyümölcsös tejszínhab és a tetején morzsa. Csak itt most nem csináltam belőle kupacot, hogy ne takarja el a szép kis sormintát. Arról csak annyit, hogy szépnek szép ez a sorminta, de mondjuk ha élesben kellett volna valami alkalomra készíteni a tortát, nem biztos, hogy megkockáztattam volna. Pöti izgalom volt bennem, amikor lebontottam a tortaforma oldalát, hogy mi lesz… Szóval csak óvatosan:)

epres torta 570

Hozzávalók az alaphoz:
20 dkg puha vaj
12 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé
2 db tojás
10 dkg búzaliszt

Az epres krémhez:
15 dkg tejföl
5 dkg porcukor
2 dl habtejszín
fél citrom reszelt héja és kifacsart leve
20 dkg eper turmixolva/pürésítve
1 tasak (20 g) zselatinfix

15-20 dkg eper

A tortaforma kikenéséhez: vaj és cukrozatlan kakaópor

1. A csokoládét megolvasztjuk és félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű csatos, kivajazott és kakaóporral körbeszórt tortaformát.

2. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk tojást és végül a lisztet is. Kikeverjük, végül hozzáadjuk az olvasztott csokit és ha simára kevertük,a massza felét a tortaformába öntjük. A másik felét egy másik tortaformába, vagy bármilyen kisebb sütőtálba egyengetjük.

3. 20-5 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni a tésztákat.

4. Ha kihűlt, jöhet a krém: A habtejszínt felverjük, a tejfölt kikeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével és hozzákeverjük az eperpürét is. Óvatosan összeforgatjuk a habtejszínnel, majd hozzákeverjük a zselatinfixet is.

5. A köralakú sütit a tortaformában hagyjuk, a másik adagot szétmorzsoljuk. Kirakjuk a tortaforma oldalát félbevágott (szép:) eprekkel és óvatosan rákanalazzuk a krémet. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd tálalás előtt nagyon óvatosan levesszük a tortaforma oldalát és a tetejét megszórjuk a sütimorzsával.

A facebookon is megtaláltok, egészen konkrétan itt.

 

torta012

Előző cikkFitness epres édesség hedonista diétázóknak
Következő cikkEpres keksz