Hedonista diétázóknak igen. Nagyon szofisztikált vagyok, tudom. De komolyan. Nincs benne százezer kalória, csak kevéske, viszont nagyon finom, szóval ezzel simán lehet bűnözni, nem kell utána meaculpázni. De akinek még a kukoricapehely is kizárva, operálhat zabpehellyel is, az még jobb.
Hozzávalók 4 kisebb adaghoz
20 dkg eper
40 dkg natúr joghurt
2 evőkanál méz
10-15 dkg kukoricapehely
5 dkg szeletelt mandula
1. Az epret kicsumázzuk, megmossuk és feldaraboljuk. Botmixerrel turmixoljuk, majd az így kapott eperpüréből kb. 10-12 dkg-ot a mézzel elkevert natúr joghurthoz keverünk.
2. 1,5-2 dl-es poharakat készítünk elő és összeállítjuk a desszerteket: A poharak aljába kukoricapelyhet szórunk, erre adagoljuk az epres joghurtot, majd újabb adag kukoricapehely következik, amire egy kis réteg eperpürét kanalazunk. A tetejét megszórjuk szeletelt mandulával és pár db kukoricapehellyel.
Ez pedig itt a facebook oldalam.