Epres keksz

0

Mert minden évben eljön ez az időszak, amikor már annyira ki vagyunk éhezve a friss, tavaszi/nyári gyümölcsökre, hogy ha egyszer végre lehet kapni epret (és még íze is van:), akkor aztán legszívesebben mindenbe epret raknánk. Ugye ismerős? Naná. Esszük nyersen, csokiba mártjuk, megy a pitébe, a tortába, a gyümölcssalátába, a turmixba, nyilván a reggeli zabkása is sokkal jobb friss eperrel, naná, hogy jobb vele, és akkor a pohárkrémekről, palacsintákról, piskótatekercsekről és sós salátákról nem is beszéltünk. Ugye-ugye, hát ilyen ez az eper, hogy behízelgi magát mindenhova. Így most a tavalyi málnás verzió után engedtem az eper csábításának és rányomtam a kis kekszecskékre is. Mondanom sem kell, ennek sem ártott:)

epres keksz 5
Hozzávalók kb. 15 db-hoz:
10 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
6,5 dkg zabpehely (apróbbszemű)
15 dkg liszt
1 mokkáskanál sütőpor
1 db tojás

kb. 15 kisebb szem eper
1. A vajat enyhén megolvasztjuk, kikeverjük a tojással és a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és zabpelyhet és összekeverjük. Ha kész, hűtőbe tesszük 15-20 percre.
2. A málnát megmossuk, lecsepegtetjük.
3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.
4. A hűtőből elővett tésztából kis gombócokat formázunk és a sütőpapírra helyezzük, majd tenyérrel ellapítjuk. Minden kekszbe belenyomkodunk 1 szem epret, majd sütőbe toljuk és kb. 15 percig sütjük. (Az a jó, ha éppen kezd enyhén barnulni a keksz.)

epres keksz 20

Előző cikkDuplán epres brownie torta
Következő cikkEpres desszert – a májusi kanalas orvosság