Epres és ha akarjuk rebarbarás is. De nem kötelező rebarbarázni, simán mehet csak eperből, tökéletes lesz az a verzió is. Hogy ne lenne az, hiszen az eperről beszélünk. Nem is tudom, hogy lennénk meg nélküle..
Hozzávalók:
2 dl hideg tejszín
2 dl natúr joghurt
3 evőkanál méz
fél citrom reszelt héja
6-8 db zabkeksz vagy mézes keksz
A rebarbarás-epres kompóthoz:
20 dkg rebarbara
20 dkg eper
5 dkg (házi) vaníliás cukor
2-3 evőkanál facsart narancslé
1. A rebarbara végeit levágjuk, szárát feldaraboljuk. Az epret kicsumázzuk, feldaraboljuk.
2. A cukorral és a facsart narancslével együtt egy lábasba tesszük az epret és a rebarbarát és közepes lángon 8-10 perc alatt sziruposra főzzük. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
3. A kekszet egy nylonzacskóba tesszük, és klopfolóval morzsásra törjük.
4. A mézet és a citrom reszelt héját elkeverjük a natúr joghurtban. A tejszínt kemény habbá verjük és összeforgatjuk a mézes-citromos joghurttal.
5. Kisebb poharakban összeállítjuk a desszertet: A pohár aljába kanalazunk 1-2 kanál kompótot, rászórunk egy kisadag kekszmorzsát és erre kanalazzuk rá a joghurthabot. A tetejét meglocsoljuk a kompót levével és kevés morzsát is szórunk rá.
Itt találjátok a facebook oldalamat, ha keresnétek.