A Rigó Jancsi és a túró rudi torta poharas verziója után íme egy újabb kanalas orvosság. Én mondom nektek, hogy receptre kellene felírni ezeket a túrós édességeket, istenbizony’ gyógyító erejük van:) (Na jó, egy laktózérzékenynek nem ajánlanám, de amúgy…simán!)
Hozzávalók kb. 6 adaghoz:
Habcsókok:
1 db tojásfehérje
4 dkg porcukor
Túrókrém:
50 dkg túró
3 dl tejföl
1 dl habtejszín
8 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor (bolti, vagy 10 g házi)
1 citrom reszelt héja
sárgabarack lekvár
vajas keksz (bolti, vagy házi – recept itt)
1. Előmelegítjük a sütőt 140 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.
2. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és a sütőpapíros tepsire kis csúcsos kupacokat adagolunk (kiskanállal). 15-20 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
3. Ha a habcsók kihűlt, elkészítjük a túrókrémet: A tejszínt felverjük, a túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, a tejföllel és a citrom héjával, majd összeforgatjuk a tejszínhabbal.
4. Kb. 2 dl-es poharakat készítünk elő és összeállítjuk a desszerteket: a pohár aljába széttördelt vajas keksz darabokat szórunk, rákanalazunk egy adag túrókrémet, rá lekvárt, megint kekszet, megint túrókrémet, lekvárt és a tetejére pár szem habcsókot.
Ez pedig itt a facebook oldalam.
Forrás: Nők lapja konyha – legújabb száma