Narancsos-áfonyás keksz

0

Ez a keksz az abszolút kedvencünk. Narancsos is, csokis is, áfonyás is – és igen-igen, igazán komoly Puffin-rajongók már találkozhattak vele, mert jó sok évvel ezelőtt már szerepelt itt a blogon. Most csak azért rakom ki, mert ez Brúnóka első rendes gasztrofotója. Fotózgatott már telefonnal, egyszerűbb kis automata gépekkel, de azért a Nikonomat eddig nem adtam még a kezébe, mégiscsak munkaeszköz, nem játék:) Nem mintha szigorú szülő lennék, és ő ne lenne nagyon rendes gyerek, de ez azért tényleg komoly érték.

Most viszont úgy gondoltam, hogy már nagyfiú és tud rá figyelni, vigyázni, így egy szép márciusi karanténnapon ő maga fotózta le a kekszet, amit sütött. Ösztönösen olyan profin fogta meg a kamerát, hogy én nagyjából el is ájultam tőle, és bár soha nem csinált még ezzel képet, két-három félmondat után simán értette, hogy hogy kell pozicionálni, hogy kell nagyjából a képet elképzelni. Eszméletlen, hogy mennyire ügyes, nyilván milliószor látott már engem, ha csak a könyv fotózási folyamatát nézte volna végig 2 hónapon keresztül, már akkor érezhetné, persze, de neki igazából születése óta, már 8 éve tart az edzőtábor, úgyhogy tulajdonképpen nem csoda, de azért egy kicsit mégis. Mondjuk mindig is tudtuk, hogy rendkívül jó megfigyelő és nagyon szuperül adaptálja a dolgokat, de azért döbbenetes ezt így látni, hogy elsőre milyen tökéletesek voltak a mozdulatai. Na jó, mennyire olyanok, mint az enyémek:D, maradjunk annyiban, mert én sem vagyok profi fotós, de értitek, na. És mondanám, hogy a nagy alkalomhoz pattintotta így ki magát, és hogy élete első publikálható fotója miatt vett fel öltönyt, de nem, szó sincs erről, neki ez a kedvenc viselete:D, imád így jönni-menni egy átlagos napon is.:D

 

Hozzávalók 2 tepsire való adaghoz:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojás
1 narancs reszelt héja és leve
25 dkg liszt
2 kiskanál sütőpor
10 dkg aszalt áfonya
10 dkg étcsoki

1. Előkészítünk két tepsit, sütőpapírral béleljük ki. Az étcsokit kis kockákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. A vajat, a tojást, a cukrot a narancshéjjal, narancslével, liszttel és sütőporral kézzel összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a csokikockákat és az aszalt áfonyát és elkeverjük/gyúrjuk. (Én itt hűtőbe teszem mostanában fél-1 órára, de régebben egyből sütöttem.)
3. Kis gombócokat formázunk a masszából és a tepsire helyezzük, nedves tenyérrel ellapítjuk és sütőbe toljuk 12-15 percre.

Előző cikkTúrógombóc, ami nem esik szét
Következő cikkMentás-citromfüves eperszörp