Mentás-citromfüves eperszörp

0

Azért az nagyon jó érzés, ha bemész a spájzba, és le tudsz venni a polcról egy üveg szörpöt, amin nem kell olvasgatni az összetevőket, mert úgyis tudod, mi van benne, hiszen te készítetted. Gyerekkoromban valahogy ez mindig olyan nagyszabású dolognak tűnt, amit csak nagymamákhoz méltó türelem, idő és otthonka birtokában lehetett kivitelezni, de most már látom ám, hogy ez nagyon nem így van. Nem azt mondom, hogy ebédszünetben hazarohanva össze lehet dobni, de egy kellemes kis vasárnap délután alatt simán megvan egy adag szörp. És ebbe már belekalkuláltam az ebéd utáni kiadós pihengetést is:D Szóval nyugodtan vágjatok bele, jó dolog a szörpfőzés.

Itt van mindjárt ez az eperszörp, nálunk az idei első, ami most nem is simán csak epres, hanem még mentás és citromfüves is, hogy kicsit izgalmasabb legyen.

Hozzávalók:

500 g friss eper
6-10 levél menta
6-10 levél citromfű
1 kg Koronás Szirupcukor
¾ liter víz

A vizet és a szirupcukrot közepes lángon addig főzzük, míg átlátszó szirup lesz belőle.  Az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldarabolva a sziruphoz adjuk. Beletesszük a mentát és a citromfüvet, és 5-7 percig együtt főzzük. Leszűrjük, átpasszírozzuk, és az így kapott levet újraforraljuk. Ha kész, még forrón steril üvegekbe töltjük.

Előző cikkNarancsos-áfonyás keksz
Következő cikkCitromos-citromfüves gyömbérszörp