Crumble (cukor-, laktóz és lisztmentes)

0

Óriási kedvenc ez a szupercrumble, szerintem ezt már ti is sokan tudjátok, mert annyiszor emlegettem az utóbbi években, hogy nehéz lett volna nem észrevenni. Most, a húsvéti trakta alatt is eszembe jutott, de most kivételesen átjárt valami mentes-sugallat, a kalácshegyek és az isteni zserbó mellett csak valami kis könnyű, gyümölcsös nasit képzeltem magam elé. Így esett, hogy a cukros bödön helyett a feleakkora, de ötször annyiba kerülő eritrites dobozka került elő, és vaj helyett most a kókuszzsírt varázsoltam elő a hűtőből. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ugyanolyan a morzsi íze, mint az eredetié, de így is teljesen vállalható, szóval ezért mutatom most nektek is meg, hátha jól jön. Nálam most alma, körte, áfonya került bele, de persze lehet ezt variálni. Eper, málna, barack, szilva is jó lesz, mikor mi van éppen.

Hozzávalók:
350 g alma (meghámozott, felkockázott formában mérve)
60 g áfonya
280 g körte (hámozva, kockázva mérve)

A morzsához:
70 g kókuszzsír
30 g eritrit
50 g zabpehely
50 g darált mandula

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 20-22 cm átmérőjű sütőtálat.
  2. Az almát és a körtét meghámozzuk, és kockákra vágjuk, az áfonyával a mosáson kívül nincs dolgunk. A gyümölcsöket a tálba tesszük.
  3. A morzsához a kókuszzsírt megolvasztjuk:), és egy tálban összekeverjük az eritrittel, zabpehellyel és darált mandulával.
  4. A morzsát a gyümölcsre morzsoljuk. Kb. 35 percig sütjük.

Előző cikkTökéletes vendégváró: sajtos-diós rugelach
Következő cikk12 éve Csak a Puffin ad erőt