Sajtos rizsgombóc

0

Van az a helyzet, amikor látszólag tele van a hűtő, de nincs igazán kedved semmihez, ami benne van – szóval gyakorlatilag üresnek is mondhatnánk:), de persze nem az, mert hát mégis találsz benne ezt-azt, és addig meddig tologatod őket – egy pár napja hátracsúszott túró rudi után kutatva – hogy végül csak felfedezed bennük a lehetőséget, és nekiállsz vacsorát készíteni. Nah, hát ez pont egy ilyen történet eredménye. Tejfölös vagy bármilyen más mártogatóval tökéletes is lesz!

Hozzávalók kb. 15 db-hoz:

  • 20 dkg főtt rizs
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • 10-15 dkg mini mozzarella
  • zsemlemorzsa a hempergetéshez
  • bő olaj a sütéshez
  1.  A főtt (kihűlt) rizshez hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, sózzuk-borsozzuk és összegyúrjuk.
  2.  A masszából gombócokat formázunk, közepükbe egy-egy mini mozzarellát rejtünk, majd zsemlemorzsában forgatjuk meg, és bő olajban kisütjük.

Előző cikkBaileys-krémes csokis kekszszendvicsek
Következő cikkVaníliás kifli Nutellával