Van az a helyzet, amikor látszólag tele van a hűtő, de nincs igazán kedved semmihez, ami benne van – szóval gyakorlatilag üresnek is mondhatnánk:), de persze nem az, mert hát mégis találsz benne ezt-azt, és addig meddig tologatod őket – egy pár napja hátracsúszott túró rudi után kutatva – hogy végül csak felfedezed bennük a lehetőséget, és nekiállsz vacsorát készíteni. Nah, hát ez pont egy ilyen történet eredménye. Tejfölös vagy bármilyen más mártogatóval tökéletes is lesz!
Hozzávalók kb. 15 db-hoz:
- 20 dkg főtt rizs
- 1 db tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors
- 10-15 dkg mini mozzarella
- zsemlemorzsa a hempergetéshez
- bő olaj a sütéshez
- A főtt (kihűlt) rizshez hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, sózzuk-borsozzuk és összegyúrjuk.
- A masszából gombócokat formázunk, közepükbe egy-egy mini mozzarellát rejtünk, majd zsemlemorzsában forgatjuk meg, és bő olajban kisütjük.