Baileys-krémes csokis kekszszendvicsek

0

A kekszimádók pontosan tudják, hogy egy jobb dolog van a házi keksznél: a keksz-szendvics. Amikor van egy magában is tökéletes kekszed, de nem állsz meg itt, hanem még adsz egy kis finom krémet a képlethez, és azzal ragasztod össze a kekszeket. Imádom ezeket a megoldásokat – olyan már, mint egy kis minitorta… Most is így jártak ezek a csokis kekszek. Kaptak még egy Baileys-es krémet… és persze még sokkal jobbak lettek.

Hozzávalók:

A kekszekhez:
3 dkg vaj
2 db tojás
10 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál liszt (kb. 3 dkg)
1/4 teáskanál sütőpor

A krémhez:
12 dkg mascarpone
40 ml habtejszín (nem felverve)
20 ml Baileys krémlikőr
fél evőkanál porcukor

  1. A vajat és az étcsokit megolvasztjuk. A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott csokis- vajas keveréket, majd beleszórjuk a lisztet és a sütőport, és összekeverjük. Hűtőbe tesszük 1 órára, de ha nincs idő, akkor akár azonnal is süthetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírt terítünk 2 tepsire.
  3. A masszából kis adagokat adagoljunk a tepsire – helyet hagyunk köztük – és kb. 12-14 percig sütjük őket. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket.
  4. A krémhez a mascarponét és a habtejszínt egy tálba mérjük, és habverővel habosra verjük, majd hozzáadjuk a Baileys-t és a porcukrot és tovább habosítjuk. Ha kész, hűtőbe tesszük, majd ezzel ragasztjuk össze a kihűlt kekszeket.

Előző cikkSzezámmagos sült camembert
Következő cikkSajtos rizsgombóc