Isteni diós mártogató sült zöldségekhez

0

Na jó, hát ha akarjuk, akkor pirítósra is kenhetjük, velem lehet beszélni, de eredetileg sült zöldségek mellé készült. Annyira jó, hogy még az sem zavart, hogy hús nincs a képletben. Pedig az ritka:)

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 db cukkini
10 dkg darált dió
8 dkg natúr joghurt
3 teáskanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
só, bors

  1. A cukkiniket hosszában feldaraboljuk és kevés olívaolajon (vagy akár olívaolaj nélkül) serpenyőben néhány perc alatt körbegrillezzük.
  2. A darált diót, a joghurtot, az olívaolajat és a szétnyomott fokhagymagerezdet kevés sóval és borssal egy tálba mérjük és botmixerrel turmixoljuk.
  3. A cukkinit a krémbe mártjuk, vagy a krémet a cukkinire kenjük – ahogy könnyebb.
Előző cikkCsupa csoki banánkenyér
Következő cikkDarálós keksz, a 80-as évek kedvence