Csupa csoki banánkenyér

0

Mondanám, hogy kezdődik az iskola, bonyolultabbak a hétköznapok, meg egyébként is vége a nyárnak és megszakad a szívünk, hogy már nem lehet késő estig a teraszon üldögélni és mindezek miatt jár nekünk egy kis kényeztetés hétvégén. De szerintem ez akkor is jár, ha minden szupi szuper. Télen és nyáron, egyszerű és bonyolult napokon, szünidőben és iskolaidőben is, szóval ne is várjatok vele, hétvégén süssétek meg. A legnehezebb rész az, hogy kivárjuk, míg teljesen kihűl.

Hozzávalók egy kb. 20-24 cm-es hosszúkás sütőformához:

  • 2 db banán
  • 5 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • fél dl tej / növényi tej
  • 17 dkg búzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  1. A banánt villával szétnyomkodjuk, az étcsokoládét felaprítjuk.
  2. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat és a tejet, és összekeverjük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport egy tálba mérjük, összeforgatjuk, majd folyamatos keverés mellett a tojásos tál tartalmához adjuk. Alaposan összekeverjük, majd beleszórjuk az aprított étcsokoládét és elkeverjük.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 160 °C-ra előremelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
    Tűpróbával teszteljük, ha a közepe is átsült elzárhatjuk a sütőt.  Kihűlve szeleteljük.
Előző cikkAranygaluska csokival töltve
Következő cikkIsteni diós mártogató sült zöldségekhez