Darálós keksz, a 80-as évek kedvence

0

Darálós vagy kinyomós keksz? Na? Nektek melyik volt a kedvencetek? Hogy nem az amerikai chocolate chip cookies, az biztos. Ugyan már. Nem is hallottunk ilyesmiről. De cserébe’ ők sem a mi darálósunkról:) Döntsétek el ti, hogy ki sajnálhatja jobban. Aztán pedig álljatok szépen neki ennek a darálósnak, és garantált az időutazás.

Hozzávalók 2 tepsire való adaghoz:

2 db tojás
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg zsír
35 dkg búzaliszt
1 csomag sütőpor
fél citrom reszelt héja
csapott evőkanál liszt és cukrozatlan kakaópor

  1. A tojásokat, a zsírt és a cukrokat egy tálba mérjük, és összekeverjük. A lisztet, a citrom reszelt héjával és a sütőporral összeforgatjuk, majd a tojásos keverékhez adjuk, és kézzel összegyúrjuk.
  2. Ha már majdnem összeállt a tészta, kettéosztjuk, és az egyikhez hozzáadjuk az 1 csapott evőkanálnyi lisztet, a másikhoz pedig hozzáadjuk az 1 csapott evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport. A két gombócot folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára, vagy akár egy éjszakára.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.
  4. A hűtőből elővett tésztát húsdarálóra szerelhető kinyomó segítségével ledaráljuk úgy, hogy kb. 8-10 cm-es darabokat kapjunk.
  5. 10-12 perc alatt készre sütjük.
Előző cikkIsteni diós mártogató sült zöldségekhez
Következő cikkŐszi esték kedvence: szuper sajtos melegszendvics