Gyerekkorunk kedvenc édessége soha nem megy ki a divatból. Aki szereti a klasszikus verziót, ezt a sütőben sült túrógombócot ugyanúgy imádni fogja!
Vannak, akik félnek egy picit a hagyományos túrógombóctól, attól tartva, hogy szétfő vagy szétesik a gombóc, és nem lesz jó a végeredmény – nekik igazán jól fog jönni ez a recept. A gombócokat ugyanúgy állítjuk össze, mint a klasszikus verziónál, de itt főzés helyett porcukros-tejföllel leöntve, sütőben sülnek meg.
Kínálhatjuk magában, lekvárral, gyümölcsöntettel vagy olvasztott csokoládéval meglocsolva, de akár a gombócok közepében is elrejthetünk kisebb kocka csokit vagy epret, málnát. Tartalmas leves után tökéletes második fogás lesz, amiért a gyerekek is garantáltan odáig lesznek.
Elkészítési idő: 45 perc + 30 perc pihentetés
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 10 dkg búzadara
- 1 citrom reszelt héja
- 40 dkg tejföl
- 4 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
A túrót áttörjük, és összekeverjük a búzadarával és a citrom reszelt héjával. Hozzákeverjük 2 tojás sárgáját, és állni hagyjuk. Kb. 30 perc pihentetés után a 2 tojásfehérjét habbá verjük, és összeforgatjuk a túrós keverékkel.
A tejfölt kikeverjük a cukrokkal és a maradék 2 tojással, és félretesszük.
A túrós keverékből gombócokat formázunk, és egy sütőtálba tesszük őket, majd ráöntjük a cukros tejfölt, és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.