Sajtburesz

0

„Elfáradtam, rám férne pár sajtburesz.” – mondta Kenderesi Tamás, miután bronzérmes lett a riói olimpián 200 méter pillangóban. Úgyhogy ma nálunk sajtburESZ készült. Eszméletlen finom.

sajtburesz2

Hozzávalók:

A bucihoz (8-10 db-hoz):
80 dkg búzaliszt
50 dkg natúr joghurt
5 dkg puha vaj
1 db tojás
2 csomag porélesztő (vagy 1 kocka friss élesztő)
1 teáskanál só
6 dkg cukor

A húspogácsához:
1 kg darált marhahús
só, bors
olaj – a sütéshez

A sajtszószhoz:
10 dkg cheddar sajt
1 dl tej
1 teáskanál liszt

Zöldségek:
salátalevelek
paradicsom
lilahagyma

  1. Először elkészítjük a bucikat: az alapanyagokat egy nagy tálba mérjük és összegyúrjuk, majd sima tésztává dagasztjuk. Meghintjük liszttel, és letakarva meleg helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük. Ha letelt az idő, 8-10 db gombócot formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és további kb. 20 percig pihentetjük, kelesztjük.
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a tésztagombócokat lekenjük tojással és kb. 20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni őket.
  3. A húspogácsához a darált húst sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk, majd húspogácsákat formázunk belőlük és kevés olajon kisütjük.
  4. A sajtszószhoz egy kis lábasba öntjük a tejet, belereszeljük a cheddart, és közepes lángon kevergetve összeolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, habverővel elkeverjük és kész is.
  5. A kihűlt bucikat félbevágjuk, és összeállítjuk a sajtburgert, akarom mondani SAJTBURESZT:) Az alsó zsemledarabra jön egy kis sajtszósz, rá egy salátalevél, rá paradicsom, rá egy húspogácsa, majd ismét sajtszósz, egy kis lilahagyma és végül a zsemle teteje.

 

sajtburesz

 

Előző cikkCsászármorzsa és (majdnem) lila tehenek: ebéd Marcel Hirscherrel
Következő cikkFald fel Salzburgot – haza már gurulni fogsz:)