Eperkrémleves rebarbarával és karamellizált mandulával

0

Egyszer kell rákapni a rebarbarára, onnantól nincs menekvés: ugyanazzal a lendülettel, amivel az epret kosárba teszitek, mehet mellé pár szál rebarbara, és készülhetnek a jobbnál jobb epres-rebarbarás sütik és egyebek. Sütik közül ez a rebarbarás-epres pite az egyik nagy kedvenc, de nagyon jó Jamie villámgyors epres-rebarbarás desszertje is. Most viszont jöjjön egy leves, mert még úgy is nagyon finom ez a páros. Higgyétek el, nem mondanám, ha nem lenne így:)

leves
Hozzávalók:
•    30 dkg rebarbara
•    30 dkg eper
•    2 dl tejszín
•    5-6 ek. cukor
•    5 dl víz

A karamellizált mandulához:
•    5 dkg szeletelt mandula
•    1 ek. porcukor

  1. A rebarbara végeit levágjuk, ha szálkás, a külső részt lehúzzuk és a szárát kb. 1 cm-es darabokra szeleteljük.
  2. Feltesszük főni a vízben, hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, míg a rebarbara megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a kicsumázott, feldarabolt epret és a tejszínt és botmixerrel turmixoljuk. Hűlni hagyjuk, majd ha már nem meleg a lábas, hűtőbe tesszük.
  3. A karamellizált mandulához a szeletelt mandulát egy száraz serpenyőbe szórjuk és közepes lángon néhány perc alatt megpirítjuk. Ha megpirult, rászórunk kb. 1-1,5 evőkanál porcukrot és hagyjuk, hogy karamellizálódjon, folyamatosan mozgatva, rázogatva a serpenyőt. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről.
  4. A hideg levest tányérokba szedjük, és közvetlenül tálalás előtt megszórjuk a karamellizált mandulával.

leves2

Előző cikkBárány és kuglóf: menü a pünkösdi hétvégére
Következő cikkEpres smoothie bowl – a szupertrendi reggeli