Epres-rebarbarás pite

1

Ok, vallomás. Idén ettem először rebarbarát. Először és azóta kb. 5x 2 héten belül. Az ok igen egyszerű, nagyjából azóta akartam rebarbarát enni, mióta ideköltöztünk, dehát ez meg egy ilyen kis rebaramentes város, istenem, nem lehet egyszerre Balaton és minden jó egy helyen. Akkor meg már inkább a Balaton legyen, ha választani kell. Szóval a rebarbara eddig elmaradt, most viszont végre lehetett kapni, úgyhogy létrejött ez az első, sokat ígérő találkozás. Azt már kívülről tudtam, hogy eperrel a legjobb, úgyhogy nem véletlen a párosítás, nem én találtam fel. Külön küldöm szeretettel ezt a posztot Annának (és Fanninak:) és mindenkinek, aki szereti. Nyilván.

Hozzávalók:
2 db tojás
1 dl tej
250 g tejföl
5 dkg cukor
5 dkg liszt
15 dkg rebarbara
5 dkg eper

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy kb. 20 cm átmérőjű sütőtálat.
2. A tojást, a tejet, a tejfölt, a cukrot és a lisztet egy tálba mérjük, és habverővel simára (csomómentesre) keverjük.
3. A rebarbarát megmossuk, a zöld részeket levágjuk és kidobjuk, a szép rózsaszín szárát pedig 1-2 cm-es darabokra vágjuk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk.
4. A sütőtálat kivajazzuk, és beleszórjuk a rebarbarát és az epret, majd meghintjük 1 evőkanál liszttel és megforgatjuk benne.
5. A tejes keveréket a sütőtálba öntjük. Sütőbe toljuk, és kb. 45 percig sütjük. A sütés végére szépen felpúposodik a tészta, de az hamar össze fog esni, ne ijedjünk meg.

Tálalásnál megszórhatják a tetejét egy kis porcukorral.

Előző cikkKókuszos-meggyes csokitorta – BB-torta 16.
Következő cikkEpres falatok

1 hozzászólás