Mert Jamie még desszert fronton is jó. No nem Jamie Lannister, hanem Jamie Oliver (könnyű neki, megvan mind a két keze, hm?:) Ez is egy olyan recept, amit lazán, pikk-pakk összedob a kis műsorában és el is hiszed neki, hogy ez tényleg a világ legegyszerűbb dolga. És tényleg az. Az meg már csak bónusz, hogy eszméletlenül finom is.
Hozzávalók:
A rebarbarás-epres kompóthoz:
20 dkg rebarbara
20 dkg eper
5 dkg (házi) vaníliás cukor
2-3 ek. facsart narancslé
Az „ostyához”:
fél doboz leveles tészta
1 evőkanál őrölt fahéj
3 evőkanál porcukor
1. A rebarbara végeit levágjuk, szárát feldaraboljuk. Az epret kicsumázzuk, feldaraboljuk.
2. A cukorral és a facsart narancslével együtt egy lábasba tesszük az epret és a rebarbarát, és közepes lángon 8-10 perc alatt sziruposra főzzük. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
3. A leveles tésztát csíkokra/háromszögekre vágjuk. A porcukrot és a fahéjat összekeverjük és a gyúródeszkára szórjuk. Ráterítjük a leveles tészta csíkokat, kicsit kinyújtjuk sodrófával, majd megfordítjuk, hogy a másik oldalát is érje a cukros fahéj.
4. Egy nagyobb teflonserpenyőt felmelegítünk (szárazon) és beletesszük a fahéjas leveles lapokat, majd megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk átsüljön. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk.
5. Tányérokra helyezzük a fahéjas leveles tészta „ostyákat”, egy gombóc vanília fagyit adagolunk rá, és meglocsoljuk a rebarbarás-epres kompóttal.
A facebook oldalamat itt találjátok, ha érdekelne:)