Gyors Jamie-desszert

0

Mert Jamie még desszert fronton is jó. No nem Jamie Lannister, hanem Jamie Oliver (könnyű neki, megvan mind a két keze, hm?:)  Ez is egy olyan recept, amit lazán, pikk-pakk összedob a kis műsorában és el is hiszed neki, hogy ez tényleg a világ legegyszerűbb dolga. És tényleg az. Az meg már csak bónusz, hogy eszméletlenül finom is.

fagyi rebarbara

Hozzávalók:
A rebarbarás-epres kompóthoz:

20 dkg rebarbara
20 dkg eper
5 dkg (házi) vaníliás cukor
2-3 ek. facsart narancslé

Az „ostyához”:

fél doboz leveles tészta
1 evőkanál őrölt fahéj
3 evőkanál porcukor

1. A rebarbara végeit levágjuk, szárát feldaraboljuk. Az epret kicsumázzuk, feldaraboljuk.

2. A cukorral és a facsart narancslével együtt egy lábasba tesszük az epret és a rebarbarát, és közepes lángon 8-10 perc alatt sziruposra főzzük. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.

3. A leveles tésztát csíkokra/háromszögekre vágjuk. A porcukrot és a fahéjat összekeverjük és a gyúródeszkára szórjuk. Ráterítjük a leveles tészta csíkokat, kicsit kinyújtjuk sodrófával, majd megfordítjuk, hogy a másik oldalát is érje a cukros fahéj.

4. Egy nagyobb teflonserpenyőt felmelegítünk (szárazon) és beletesszük a fahéjas leveles lapokat, majd megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk átsüljön. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk.

5. Tányérokra helyezzük a fahéjas leveles tészta „ostyákat”, egy gombóc vanília fagyit adagolunk rá, és meglocsoljuk a rebarbarás-epres kompóttal.

facebook oldalamat itt találjátok, ha érdekelne:)

fagyi rebarbara fekvo

Előző cikkA legegyszerűbb narancsos-csokis keksz
Következő cikkEpres túrós alagút