Szuperpuha gesztenyés és lekváros kiflik

0

Nem mondom, hogy karácsonyi, mert szerintem ezt ünnepek nélkül is bármikor be lehet vetni, de ha már úgyis jön a karácsony, akkor jó, ha tudjátok, hogy ez elég jól bírja a strapát. Pár nappal előre simán elkészíthető, fémdobozba zárva teljesen jó, puha marad.

turos kiflik

 

Hozzávalók kb. 2 tepsire való adaghoz:
20 dkg hideg vaj
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
20 dkg túró
kevés só

lekvár
gesztenyemassza

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a túrót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Kb. 15 percre hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, majd 6-8 cm-es háromszögekre vágjuk, megkenjük lekvárral/gesztenyével és feltekerjük.
  4. Kb. 20 perc alatt szép kis aranybarnás pirultas színűre sütjük.
  5. Vaníliás porcukorral meghintve, vagy pucin tálaljuk.

 

turos kifli fekvo

Előző cikkKarácsonyi csoki házilag
Következő cikkFlódni és mákos guba tortába zárva