Nem mondom, hogy karácsonyi, mert szerintem ezt ünnepek nélkül is bármikor be lehet vetni, de ha már úgyis jön a karácsony, akkor jó, ha tudjátok, hogy ez elég jól bírja a strapát. Pár nappal előre simán elkészíthető, fémdobozba zárva teljesen jó, puha marad.
Hozzávalók kb. 2 tepsire való adaghoz:
20 dkg hideg vaj
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
20 dkg túró
kevés só
lekvár
gesztenyemassza
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.
- A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a túrót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Kb. 15 percre hűtőbe tesszük.
- Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, majd 6-8 cm-es háromszögekre vágjuk, megkenjük lekvárral/gesztenyével és feltekerjük.
- Kb. 20 perc alatt szép kis aranybarnás pirultas színűre sütjük.
- Vaníliás porcukorral meghintve, vagy pucin tálaljuk.