Epres-túrós palacsinta

0

Nem lehet nem imádni az epret, annyiszor mondom, ahányszor csak eszembe jut. Hogy azért van-e mert hosszú sanyarú hónapok után az első normális gyümölcs és ezért megsokszorozódik a vonzereje, vagy simán csak finom és kész, 100 gyümölcs között is toplistás lenne, na ezt nem tudom. De tényleg nincs semmi, amihez ne passzolna és amit ne turbózna fel még jobban. Még egy túrós palacsintát is képes feldobni, pedig az már magában is milyen jó.


epres palacsinta 023

 

Hozzávalók kb. 10-12 db palacsintához:

2 db tojás
1 csipet só
1,5 kiskanál cukor
1 tasak vaníliás cukor (vagy 10 g házi vaníliás cukor)
30 dkg liszt
3 dl víz
3 dl tej

A sütéshez:

étolaj

A túrós-epres töltelékhez:

25  dkg túró
1 dl habtejszín
2,5 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
15-20 dkg friss eper
(esetleg szétmorzsolt zabkeksz)
A tetejére: kb. 5 dkg étcsokoládé

1. A tojást felverjük a tejjel, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, és a végén az ásványvizet. Ha kész a massza, egy órát pihentetjük.
2. Pihenés után minden palacsinta előtt felforrósítunk két-három csepp olajat a serpenyőben, egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe öntünk és addig mozgatjuk a serpenyőt, míg szépen egyenletesen eloszlik a massza. Ha barna a széle és már elmozdul a palacsinta a serpenyőben, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
3. A töltelékhez a túrót kikeverjük a tejszínnel, porcukorral és a citrom reszelt héjával. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük, az étcsokit megolvasztjuk.
4. A palacsintákra túrós tölteléket kanalazunk, (megszórjuk zabkeksz morzsával), kirakjuk eperszeletekkel, feltekerjük/összehajtjuk és meglocsoljuk olvasztott étcsokival.

epres palacsinta 02
epres turos palacsinta
Előző cikkA tökéletes tepsis krumpli
Következő cikkRigó Jancsi házilag (lisztmentes)