Rigó Jancsi házilag (lisztmentes)

0

Lisztmentes, mert liszt az konkrétan tényleg nincs benne, de azért ettől még nem fér bele semmilyen fogyókúrába, bármennyire is szeretnénk:)  Higgyetek nekem, Rigó Jancsi csak akkor lesz diétás, ha nem esszük meg. De akkor tényleg az. Addig meg marad a bűnözés. Liszttel vagy anélkül.

rigojancsi fekvoHozzávalók:

6 db tojás kettéválasztva
6 evőkanál cukor
6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 teáskanál kukoricakeményítő
A krémhez:
6 dl habtejszín
4-6 evőkanál porcukor
15 dkg étcsokoládé
A tetejére: 10-15 dkg étcsokoládé
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadunk 2-3 evőkanál fehérjehabot, beleszórjuk a kakaóport, a keményítőt, alaposan összekeverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék fehérjehabbal.
3. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon kb. 15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Ha teljesen kihűlt, elkészítjük a krémet: a csokoládét megolvasztjuk és félretesszük kicsit hűlni. A habtejszínt a porcukorral felverjük, majd hozzákeverjük a kissé kihűlt, de még olvadt csokoládét.
5. A kihűlt tésztát félbevágjuk és az egyik felére ráhalmozzuk a csokis habot, szépen elegyengetjük, majd a tetejére óvatosan ráhelyezzük a másik tésztalapot. Hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd óvatosan szeleteljük.
6. A sütikockák tetejét olvasztott csokoládéval kenjük meg – ami gyorsan meg is dermed a hűtőből kivett süteményen. Én ezt a csokibevonatozást akkor abszolváltam, amikor már fel is szeleteltem a sütit, hogy ne kelljen még amiatt is aggódni, hogy a csokiréteg megreped-e, vagy sem. De persze hivatalosan a szeletelés előtt szokták csokival bevonni. Próba, szerencse…
rigojancsi
Előző cikkEpres-túrós palacsinta
Következő cikkEpres csokigolyó