A tökéletes tepsis krumpli

    0

    Ropogós, finom, tökéletes köret. Ezt még azok is szeretik, akik egyébként nem annyira vannak oda a krumpliért (jelen). Mennyire egyszerű és mégis mennyivel jobb, mint egy sima főtt krumpli például.

    Szeretettel szénhidrát testvéreimnek gyermeknapra:)

    tepsis krumpli

     

    Hozzávalók:
    krumpli
    só, frissen őrölt fekete bors
    vaj/olívaolaj

    1. A krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk és gerezdekre vágjuk (ne túl vastagra!)

    2. Enyhén sós vizet forralunk, majd kb. 5 percig főzzük a krumplit, ha kész, leszűrjük.

    3. A tepsibe olívaolajat vagy olvasztott vajat locsolunk, beleöntjük a félig főtt krumplit, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és 180-200 fokon kb. 30 percig sütjük, közben meg-megrázzuk, átforgatjuk, hogy ne ragadjon le és mindenhol piruljon.

    Így jó, ahogy van.

    Előző cikkGofri házilag – a bögréstől a belgáig
    Következő cikkEpres-túrós palacsinta