Csokibomba liszt nélkül

0

Hát hello 2015. Remélem, készen állsz a sok receptre, mert idén sem lesz pihenés, már hogy is lenne, mikor rég megbeszéltük, hogy 2015 a Puffin éve lesz:)! Itt van egyből ez a lisztmentes csokibomba, pöti naranccsal és mandulával megvadítva, ami az angolszász sütik iránt rajongók számára igazi felüdülés a sok ünnepi klasszik magyar íz után. Nem mintha el tudnám képzelni, hogy karácsonykor zserbó helyett brownie-t majszolgassak, de azért jó visszatérni a „normál” kerékvágásba:)

lisztmentes nagyon csokis 570

Hozzávalók:

20 dkg cukor
csipetnyi só
4 db tojás
28 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
6 dkg cukrozatlan kakaópor
2 narancs reszelt héja
13 dkg darált mandula

1. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve addig melegítjük, míg a cukor teljesen meg nem olvad. Ekkor beletördeljük az étcsokoládét és azt is megolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a kakaóport, és elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.

2. A tojásokat enyhén elhabarjuk, majd a kissé kihűlt csokis masszához keverjük, végül belekeverjük a darált mandulát és összedolgozzuk.

3. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, elegyengetjük, és kb. 25 percig sütjük 180 fokon, majd teljesen kihűlve szeleteljük.

Ez pedig itt a facebook oldalam, ha keresnéd.

nagyon csokis fekvo

Előző cikkHa január, akkor Ausztria
Következő cikkNarancsos zabkeksz