Tökéletes nasi, simán viheted iskolába, munkahelyre, kirándulásra vagy bárhova, nem fog csalódást okozni. Egy kis gyümölccsel leöblítve tízórainak, vagy uzsonnának is jó lesz.
Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
30 dkg zabpehely
30 dkg búzaliszt
10 dkg kókuszreszelék
1 tk. szódabikarbóna
15 dkg cukor
20 dkg vaj
kb. 30-35 ml víz
5-6 ek. kandírozott narancshéj
1. A vajat megolvasztjuk, a kandírozott narancshéjat felaprítjuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk 2 vagy 3 nagyobb tepsit.
3. A zabpelyhet, a lisztet, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát és a cukrot egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vizet és a felaprított kandírozott narancshéjat, és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, adhatunk hozzá még 1-2 evőkanál vizet.
4. A masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk, és a sütőpapíros tepsire helyezzük őket, majd tenyérrel enyhén kilapítjuk.
5. Az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 14 percig sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.