Szaloncukor kóstolás 2014

0

A tavalyi szaloncukor tesztelés sikerén felbuzdulva idén is tartottunk egy kis kóstolót, bár most kicsit óvatosabbak voltunk, elkerülendő a tavalyi cukorsokkot, most egyszerre csak 3 szaloncukrot kóstoltunk, méghozzá egy új termékcsaládot, a Tesco Finest prémium kategóriás szaloncukrokat. Nagy fájdalmam, hogy a narancsosból épp nem volt, pedig látatlanban azt mondom, hogy az lett volna a kedvencem, dehát ezt nektek nem kell magyaráznom, ugye?

Szóval kóstoltunk egy szilvakrémmel töltött marcipán szaloncukrot, egy mandulás-csokis szaloncukrot (édesítőszerekkel) és egy pörkölt mandulás marcipán szaloncukrot. Mindhárom étcsoki bevonatú – szerencsére:)

Kezdjük az elején: a csomagolás (mármint a dobozoké) szép, elegáns, nem túl csicsás, pont jó, bár nem biztos, hogy feketét választottam volna alapszínnek, de értem én, hogy az úgy elegáns és prémium és stb, úgyhogy simán tudunk adni rá egy ötös alát.

szc4

Maga a szaloncukrok csomagolása szép kis klasszik rojtos fehér selyempapír és rajta egyszínű színes csomagoló, semmi hivalkodás, semmi műanyag. Letisztult, elegáns csomagolás ez, nincs mese, erre jár az ötös.

szc2

Na és akkor az ízek, mert hát ez a lényeg!

A mandulás-csokis édeszítőszeres végzett a harmadik helyen. Finom, kicsit töményebb állagú, nagyon jó marcipános, de egy picit érződik valami fura íz a vakteszt során is. Utóbb kiderül, hogy ez volt az édesítős, valószínűleg annak az ízét éreztük.  A csokiborítás miatt maga a csokis töltelék egy kicsit háttérbe szorul, a mandula elviszi az ízét, na nem mintha ez baj lenne, sőt.

szc3

Második helyen végzett a pörkölt mandulás, ami vaktesztben enyhén karamellásnak tűnt elsőre, de tudunk azonosulni a pörkölt mandulával is, nagyon-nagyon finom, abban mindannyian egyetértünk. Meg is nyerte volna az egészet, ha nem lett volna a szilvakrémes.
A győztes ugyanis a szilvakrémmel töltött marcipános szaloncukor lett. Magasan az a legjobb – bár mondom, a narancsos sajnos most kimaradt. Isteni puha, krémes a töltelék és az egész szaloncukor sokkal könnyedebb, mint más szaloncukrok. Nagyon finom a szilvás töltelék és annyira, de annyira jól csúszik, hogy nem lehet megállni 3 alatt.

szc

Ami mindhárom szaloncukornál nagyon nagy pozitívum, hogy a csoki szuper roppanós és a szaloncukrokat jó enni, nincs az a fojtogató érzés, mint sok más esetben, ahol vagy a csokiréteg, vagy a töltelék, vagy mindkettő olyan állagú, hogy alig bírod lenyelni. Itt erről szerencsére szó sincs.

Előző cikkÜnnepi csirke
Következő cikkMandulás-csokis gyümölcskenyér