Hegyi Barbara: Alkalomadtán és JÁTÉK

0

termek723Hegyi Barbarának már az első könyvét is nagyon lehetett szeretni. Nem azért, mert szép a könyv és jók a receptek benne, az szerintem a minimum, amit egy szakácskönyvnek tudnia kell. Nem emiatt. Már akkor is voltak hagyományosabb, klasszikus és új ételek a könyvében, szép képekkel és működő receptekkel, de szerintem azt a könyvét és ezt az újat is a hangulata miatt lehet az átlagosnál jobban szeretni. Olyan jó kis történetek vannak benne, amik teljesen más világba repítenek: rövid kis „szösszenetek”, amiket bármikor szívesen újraolvasol, mert egyszerűen jól esik, akkor is ha megható, akkor is, ha vicces.

A könyv egyébként menüsorokra épül, hétköznapi és rendkívüli alkalmakra, így van benne menü karácsonyra, böjtre, gyerekbulira, külföldi vendégeknek és váratlan vendégeknek, férfiaknak, farsangra és szilveszterre és még sok-sok alkalomra, alkalmanként 2-4 fogással. Pont emiatt nagyon sűrűn tagolt a könyv, nincsenek óriás fejezetek 15-20 reecpttel, hanem szokatlanul sűrűn váltakoznak a „fejezetek”, de így legalább sűrűn vannak történetek, bevezetők is:)

A receptek egyébként jók: érthetőek, átláthatóak, a képek szépek és a kis történetekkel tényleg nagyon kompakt könyv, sok jó ötlettel és használható recepttel. Azt írja a hátlapján a szerző, hogy szeretné, „ha ez a – most még igazán szép – szakácskönyv hamarosan szamárfülesen, zsírtól, olajtól foltosan, szafttól pecsétesen, mártásoktól tarkítva élné konyhai életét, mindig a kezük ügyében. Valahol a tűzhely és a konyhaasztal között. Kívánom, hogy legyenek maszatos ujjlenyomatok az oldalain, és lapjai közül cukor, prézli – netán quinoa – hulljon alá”.  Hát ha maszatos nem is lesz, mert én vigyázni szoktam a szakácskönyveimre, de sokat forgatni biztos, hogy fogom, ahogy az első könyvét is.  Mutatok is nemsokára 1-2 receptet belőle!

Hegyi Barbara: Alkalomadtán
Park Kiadó
2014
280 oldal

Ha pedig szeretnétek megnyerni, akkor most – hála a Park Kiadónak – megnyerhetitek! Kisorsolunk 3 db-ot azok között, akik válaszolnak az alábbi két kérdésre.

1, Írd meg, mi volt Hegyi Barbara első szakácskönyvének a címe. Itt találsz segítséget!

2, Írj valami szép karácsonyi történetet. Egy jó történetet, egy jó receptet, hogy miért szereted ezt az ünnepet, vagy hogy mivel készülsz most, kikkel töltöd és hogyan, milyen hagyományaitok vannak, stb.? Szóval bármit a karácsonyról, amire szívesen gondolsz.

2014. december 12. éjfélig lehet játszani. A válaszokat a puffinjatek(kukac)gmail(pont)com címre várom. Eredményhirdetés 13-án. Ez a bejegyzés fog frissülni a nyertesek nevével.

 

A nyertesek: Éva47, Szakács Mónika és Lander Márta. Köszönjük a játékot!!! Gratulálunk a nyerteseknek!

Előző cikkCsokinyalóka – egyszerű, de nagyszerű gasztroajándék
Következő cikkPalacsinta – karácsonykor is!!!