Egyszerű, de nagyszerű – tényleg az. Jobb közhelyet nem tudtam rá találni, pedig nagyon igyekeztem:) Tökéletes gasztroajándék, amit akár gyerekekkel is elkészíthetünk. A hétvégi WAMP-on legalábbis nagyon élvezték a gyerekek is. Egészen picik és viszonylag nagyobb gyerekek is, a felnőttekről meg nem is beszélve:)
És ez még csak egy a sok-sok gasztroajándék közül. Itt találtok még ötleteket.
- étcsokoládé – de lehet tejcsokiból vagy akár fehér csokiból is készíteni
- papír szívószál/nyalóka pálcika – kérdésetekre válaszolva, itt lehet például ilyen szívószálakat beszerezni, nyalóka pálcikát pedig itt.
- sütőpapír
- tálca
ízlés szerint:
- szórócukrok
- mandula (héj nélküli, felaprítva)
- sótlan földimogyoró
- aszalt sárgabarack
- aszalt vörösáfonya
- marcipán
- sótlan pisztácia
- kandírozott narancshéj
1. Egy tálcára sütőpapírt helyezünk, a szívószálakat félbevágjuk, a feltéteket felaprítjuk, előkészítjük.
2. Az étcsokoládé kb. 2/3 részét vízgőz felett, vagy kis lábasban, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a maradék csokit. Addig kevergetjük, míg teljesen el nem olvad benne.
3. Evőkanálnyi csokit csorgatunk a sütőpapírra úgy, hogy kb. 3-5 cm átmérőjű kört kapjunk. A kanál hátlapjával tudjuk szépen kör alakúra simítani. Arra érdemes figyelni, hogy ne legyen túl vékony a csokiréteg, mert akkor könnyen törik. Ráhelyezzük a szívószálat, úgy, hogy kb. 1-1,5 cm-nyi legyen a csokis részen, erre még csorgatunk egy pici csokit, hogy biztosan hozzátapadjon majd.
4. Megszórjuk a feltétekkel, majd ha az összes nyalókánk elkészült, hűtőbe/ha nagyon sürgős, akkor mélyhűtőbe – tesszük, hogy megdermedjen a csoki. 25-30 perc elteltével elővesszük a hűtőből és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírról.
5. Celofánba csomagoljuk és szalaggal átkötjük – és már vihetjük is ajándékba.
Ez pedig itt a facebook oldalam, ha keresnéd esetleg.
És mert többen kérdeztétek, akik a WAMP-ra is eljöttetek, hogy hogy készült a kekszike ott. Íme, ez volt az. Itt találjátok a receptjét.