Csokikrémes, narancsos és mézeskalácsos – karácsonyos minden ízében!! Tökéletes lesz az ünnepek környékén, akár előtte, felvezetésként, közben a csodás ízélményért, vagy utána levezetésként. Méltó társa a zserbós palacsintának🙂
Hozzávalók:
A palacsintához:
Hozzávalók kb. 10-12 db palacsintához:
2 db tojás
1 csipet só
1,5 kiskanál cukor
1 tasak vaníliás cukor (vagy 10 g házi vaníliás cukor)
30 dkg liszt
3 dl víz
3 dl tej
A sütéshez:
étolaj
A töltelékhez:
100 g vaj
80-90 g porcukor
40 g kakaópor
1 mokkáskanál mézeskalács fűszer
narancslekvár
kandírozott narancshéj
szeletelt mandula
1. A tojásokat kikeverjük a cukrokkal és a sóval és 1,5 dl tejjel. Beleszórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
2. Felváltva hozzáadjuk a maradék 1,5 dl tejet és 3 dl vizet és közben folyamatosan keverjük. Ha kész, negyed órán át állni hagyjuk.
3. A palacsinta sütő serpenyőt felforrósítjuk, olajjal kikenjük és 1 merőkanál palacsintatésztát beleöntünk és elterítjük. Közepesnél kicsit magasabb lángon kb. 1 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és pár másodpercig sütjük a másik oldalát is.
4. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk és kikeverjük a porcukorral, a mézeskalács fűszerrel és a kakaóporral, majd a sima krémet hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
5. Ha kész a palacsinta, megtöltjük: megkenjük a palacsintát a csokikrémmel, rákenünk egy vékony réteg narancslekvárt, megszórjuk a felaprított kandírozott narancshéjjal és szeletelt mandulával és feltekerjük.
Ez pedig itt a facebook oldalam, ha keresnéd esetleg.