Kekszrajongók, ezt nézzétek!

3

Hát mennyire jópofa dolog ez már megint, nem? Eleve vagyunk egy páran ugye a keksz-faktosok, aztán vagyunk egy páran a csokimániások táborában és akkor jön egy ilyen ötlet és megszületik a magunkfajták világában a gasztroajándékok non plus ultrája, a csokis keksz, amit még egy kis lekvárral is megtámogatunk. És mindez annyira elegáns, annyira kis szép, hogy szebb gasztroajándékot el sem tudok képzelni.

Egy jó kis kütyü kell hozzá és egy jó kis recept. Már mondom is a receptet és azt is elárulom, hol szerezhettek be ilyen kütyüt. Itt:) Ha ez a kettő megvan, akkor tuti, hogy a Ti kekszetek lesz a legmenőbb idén karácsonykor!!

csokis keksz allo

csokis keksz fekvo

Hozzávalók:

A kekszhez:

50 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csipet só
2 db tojás
25 dkg vaj

A csokihoz:

15-20 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)

Az összeragasztáshoz:

barack/eperlekvár

1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.

2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.

3. A hűtőből elővett masszát lisztezett gyúródeszkán lisztezett sodrófával több részletben kinyújtjuk és a kiszúró formával kiszúrjuk.

4. Ha megtelt a tepsi, kb. 15 perc alatt készre sütjük.

5. Közben az étcsoki 2/3 részét vízgőz felett, vagy egy kis lábasban, alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és beletördeljük a maradék csokit és addig kevergetjük, míg az is teljesen elolvad.

6. Ha kész, akkor megtöltjük a csokiformánkat ezzel a csokival, vágódeszkára/kisebb tálcára helyezzük, párszor odaütögetjük a pulthoz, hogy a csoki „rendezze sorait”:) és lehúzzuk a felesleget. Hűtőbe tesszük legalább 20 percre, majd ha kész, kipattintjuk a formából. (valószínűleg szebb lesz, mint az enyém, de ez most rapid gyorsasággal készült, azért pattogzott le itt-ott:)

7. Ha a csoki megdermedt és a keksz teljesen kihűlt, akkor összeállítjuk a kis csodákat: egy kekszlapot vékonyan megkenünk lekvárral és rányomjuk óvatosan a csokilapocskát.

————————————-

Na ilyen kis nyammogós mintájú pont nincs, de karácsonyos – ami szerintem még cukibb – kétféle is van, ITT tudjátok beszerezni, a Gasztroshopban. Szögletes és kerek is, ilyen mintákkal (ezek nem saját képek:)

karacsonyi_csokis_sutipecset_G telapos_sutipecset_3_G (1) telapos_sutipecset_G

És akkor a jó hír.

JÁTÉK! Ezt a fenti kerek karácsonyos verziót (karácsonyfás, télapós és csillagos Merry Xmas-es mintával)  most meg is nyerhetitek!  Egy valaki legalábbis megnyerheti. Azok között, akik feliratkoznak a Csak a Puffin ÉS a Gasztroshop hírlevelére, kisorsolunk egy ilyet (mármint a kütyüt:). 

Feliratkozás a Csak a Puffin hírlevelére ITT. (Ne felejtsd el emailben megerősíteni – de úgyis látni fogod)

Feliratkozás a Gasztroshop hírlevelére ITT.

 

Szóval irány, gyorsan iratkozzatok fel! Ha pedig már rég feliratkoztatok mindkettőre, mert ilyen kis ügyesek vagytok, akkor írjatok egy emailt a puffinjatek(kukac)gmail(pont)com címre,  hogy „már feliratkoztam mindkét hírlevélre”  és így Ti sem maradtok ki a játékból. Aztán már csak drukkoljatok!

Határidő: 2014.11.20. (csütörtök) éjfél. Eredményhirdetés itt 21-én.

——–

Köszönjük a sok jelentkezést, a kütyü nyertese Fazekas Nanetta. Gratulálunk!

 

Előző cikkMézeskalácsos töltött süti
Következő cikkGoldenblog – Nyertünk!!!!

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Köszi a lehetőséget! A Te hírleveled már kapom, csak a Gastroshop-ra kellett feliratkozni. Nagyon édik ezek a kekszek….de ha megnyerem, akkor titokban kell csinálnom, vaaaagy tripla adagban, mert a fiúk azonnal nekiesnének. :)) Várom a további gastro ajándék tippeket! Kellemes készülődést karira! 🙂