Hamis mézes – a nagymama sütije

0

Régi jó kis recept a nagymama könyvéből. Mert nem kell mindig flancos cheesecake, brownie és sós karamell – még én is ezt mondom, pedig én aztán imádom ezeket az angolszász ízeket. Szóval klasszikus süti kávé, tea mellé.

Ja és a nagyi receptje mellé egy 21. századi téma. Nem tudom, ki volt, de köszi, hogy valaki nevezett a Goldenblogra. Ha van kedvetek, szavazzatok, ha nincs kedvetek, ne szavazzatok:)  Itt, a gasztro kategóriában keressetek. Köszi, akárhogy is.

 

hamis_mezes_allo

Hozzávalók egy kb. 20×30-as tepsihez:

20 dkg sárgabarack lekvár
20 dkg cukor
2 db tojás
6 dkg zsír
2 dl tej
30 dkg liszt
egy mokkáskanál őrölt szegfűszeg
egy mokkáskanál őrölt fahéj
egy mokkáskanál szódabikarbóna

10 dkg dióbél kb.

 

1. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a zsírt, a lekvárt, a fűszereket és simára keverjük.

2. Felváltva hozzászitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és beleöntjük a tejet. (egy kis liszt, egy kis tej, egy kis liszt, egy kis tej, stb.) Simára keverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

3. A tetejét megszórjuk feldarabolt dióbéllel és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kb. 35 percig sütjük. (nem légkeverésen)

 

Ez pedig itt a facebook oldalam, ha keresnél netán.

hamis mézes

Előző cikkA kedvenc szaloncukor csoki formában
Következő cikkMézeskalácsos csokitorta